základní skupiny - skupina C, 1. kolo
26.07.2012 20:45 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Egypt se zmáhal, ale brazilský náskok dorovnat nedokázal

Brazilští míčoví kouzelníci zahájili olympijskou anabázi prvopočátečním školením egyptských jinochů, jejichž návštěva Walesu však přec nebyla exhibicí. Dominance latinskoamerických čutálistů nebyla věčná - ve druhém dějství to bylo družstvo Faraónů, jež se zmohli na velký odpor a málem vyrovnali - ale na rozdíl od španělských spolufavoritů ukázala jedenáctka Mana Menezese sílu a nenechala si vzít vítězství.

Egypt v prvopočátku úvodního dějství nepůsobil ustrašeným dojmem, ale přibližně od desáté minuty nebylo pochyb o tom, kdo jest pánem cardiffského trávníku, tedy co se týče prvého dějství. Ponejprv ukázal vytříbené vedení míče Hulk, narýsoval Neymarovi přihrávku před branku, kterou brazilská superstar jen těsně minula. V šestnácté minutě již přišel zasloužený první gól, když nová akvizice londýnské Chelsea Oscar našel v šestnáctce Rafaela, jenž s lehkostí dopravil mičudu do prázdné branky.

O deset minut později byl Oscar ústřední postavou akce, když vybojoval po špatné dohodě brankáře El Shenawyho s Ahmedem Hegazim míč, počkal si na nabíhajícího Leandra Dimiaa, jenž napálil mičudu do branky a zvýšil vedení, jež o pouhopouhé čtyři minuty později zvýšil po nádherné spolupráci s Hulkem Neymar. Čtvrté brance v krátkém sledu zabránil El Shenawy, jenž vykopl střelu Juana Jesuse.

Tato akce uzavřela první dějství, jemuž Brazilci dominovali, ale v úvodní čtvrthodince poločasu druhého Faraóni překypovali nadšením a snahou o korekci nepříznivého stavu. Ve dvaapadesáté minutě se dočkali snížení stavu, když po přímáku z pravé lajny trefil hlavou tyč Motaeb, ale odražený míč napálil do sítě Mohamed Aboutrika a mohl políbit cardiffský trávník na znamení díku.

Brazílie následně vyrovnala hru, ačkoliv to byl Egypt, jenž na Neta vyslal ještě dva nesmírně zajímavé pokusy. Kanárci se ovšem utápěli v individuálních finesách a jisti si svým vítězstvím se spíše bavili, nežli soupeře deklasovali. Hračičkování se jim přestalo záhy vyplácet, egyptští hráči ještě přidali a v sedmasedmdesáté minutě snížil po rychlém zpracování a přesném obstřelu obránce Mohamed Salah.

Jenže brazilští hráči zlepšili pohyb a Egypt nepustili do většího vzdoru, jenž by měl za následek minimálně velkou příležitost na konečný remízový result. Ba naopak to byl Ganso, jenž mohl po faulu na střídajícího pata prověřit brankáře Egypta, ovšem jeho střela si to namířila mimo branku. Závěr již patřil brazilské kontrole míče a udržení výsledku, jenž byl i přes rozporuplný výkon ve druhém dějství příznivý.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Losinho

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejsilnejsi nominace ze vsech, vzhledem k tomu, ze Brazilci maj hodne mladejch talentu. K tomu Marcelo, Silva v obrane, utok Hulk, Neymar, Pato, a v zaloze kdyz se objevi Oscar v zakladu, kdyz uz podepsal Chelsea, tak at se ukaze...jasna zalezitost...5:0 pokud budou mit den

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nooo, tak malem ani ten 3 golovej naskok nestacil...jestli sem neco necekal, tak ze egypt da gola, natoz 2, palec pro ne

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že Oscar se ukázal ne? 2 asistence

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele