základní skupiny - skupina C, 1. kolo
26.07.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bělorusko odstartovalo těsnou výhrou nad Novým Zélandem

Roli favorita dokázali potvrdit i Bělorusové, kteří se výhrou nad Novým Zélandem přiblížili vysněnému postupu ze skupiny. Jedinou branku zaznamenal v nastaveném čase prvního poločasu Baga, zbytek utkání už žádné další góly nepřinesl.

Úvodní minuty patřili svěřencům Neila Emblena, kteří nastoupili proti favoritovi bez bázně a hany a krůček po krůčku se dostávali směrem vpřed. Jejich snaha ovšem povětšinou končila ještě daleko před pokutovým územím, a tak obránce Hogg pokusil v deváté minutě štěstí dalekonosným pokusem, dobře viděl, že se Gutor zapomněl, maďarský strážce svatyně se ovšem stihl vrátit včas a střela se navíc mezi tři tyče tak jako tak nevešla. Velkou možnost měl o chvíli později hlavičkující Wood, tomu se však postavil do cesty parádním reflexem znovu Gutor!

Tento moment, jakoby východoevropský celek konečně probudil ze zimního spánku a na trávníku to bylo okamžitě znát. Bressan chtěl O'Keeffeho překonat rovnou od rohového praporku, to se ale nesetkalo s úspěchem a brankář Fairfieldu Stags balón vytěsnil. Ve 22. minutě přišel další rohový kop, po kterém se ve vápně dostal do zakončení Kornilenko, tomu se však pro změnu postavil do cesty obětavým zákrokem McGlinchey. Hra začala nabírat na obrátkách... Střelu z velké dálky vyslal Rojas a Gutos se musel pořádně činit, aby jeho pokus dokázal vymezit z prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Zahanbit se nechtěli nechat ani Bělorusové. Konkrétně to byl Kormilenko, kdo natáhl z dvaceti metrů a mířil jen těsně vedle. Do kabin se přesto neodcházelo za bezbrankového stavu. Už v nastaveném čase kopal Bressan další roh, balón podskočil O'Keeffe a hlavičkující Baga už měl před sebou snadnou pozici - 1:0.

Druhá půle se dlouho odvíjela podle běloruských not a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se měli dočkat nečekaného zvratu v ději. To se ovšem málem stalo skutečností v 66. minutě, Barbarouses táhl spolu s Woodem rychlý protiútok, útočník West Bromwiche Albion ale vše uspěchal a z celé akce tak nezahrozilo.

Bělorusko po většinu druhého dějství na trávníku dominovalo a hned několikrát mohlo navýšit hubené vedení: Kornilenko, Voronkov a Kuzmjanok mohli přidat pojistku, ani jeden z nich ovšem na strážce hostující branky nevyzrál. Všechno podstatné ukončil opět "muž okamžiku" Konilenko, znovu však neuspěl a pálil jen do břevna.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bielorusi tesne vyhrajú a Karnilenko strelí gól, možno aj dva

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele