základní část, 7. kolo
20.09.2020 19:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

DAC potvrdil skvelú formu v Senici, vyhral už sedemkrát v rade

Ani v siedmom kole Fortunaligy DAC nezaváhal a valcuje ďalej. V nedeľu zvíťazil v Senici 4:2 (1:1), podobne ako v pohári proti Jabloncu krásnymi gólmi.

Prvé dejstvo sa hralo vo svižnom tempe. Hosťujúci Dunajskostredčania nastúpili proti očakávaniam v kompletnej zostave ako v Európskej lige s Jabloncom. Chýbal im len potrestaný stopér Müller. Hosťom pomáhalo aj množstvo fanúšikov. V 21. minúte špílmacher Kalmár z priameho kopu z 25-tich metrov prekonal brankára Fryštáka - 0:1. Domáci boli v poli vyrovnaným súperom, no pokrivkávali v koncovke. V 35. minúte Baličovu strelu zvnútra šestnástky senický brankár vyrazil. V 41. minúte zahrával kapitán DAC-u priamy kop, ale Fryšták zmenil smer strely. Český brankár významnou mierou podržal Záhorákov aj v 42. minúte, kedy efektnou robinzonádou odvrátil gólovú hlavičku Divkoviča. Na konci prvého polčasu dostal veľmi dobrú prihrávku za obranu Malec a zoči-voči brankárovi Jedličkovi tento súboj vyhral - 1:1.

V druhom polčase Dunajská Streda od úvodu zatlačila Záhorákov pred ich bránu. V 60. minúte sa k odrazenej lopte po rohu dostal Kalmár a jeho prudkú strelu ešte hlavou tečoval Nemec - 1:2. V 62. minúte po štandardke v sklze zakončoval Malec. Gól však padol na druhej strane v 64. minúte. Divkovič z hranice šestnástky trafil utešene po zemi k vzdialenejšej žrdi - 1:3. V 72. minúte Piroskov center naddvihol stopér Kružliak a Malec strelil svoj druhý gól v zápase - 2:3. O štyri minúty nato po peknom centri Kalmára z priameho kopu upravil Ramírez hlavou už na 4:2 pre hostí. V zápase sme videli aj červenú kartu: v 79. minúte ju dostal Nemec po faule na hráča v čistej gólovej príležitosti. V 82. ešte zakončoval striedajúci moldavský útočník Nicolaescu, ale Fryšták ho eliminoval. FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazil na Záhorí 4:2 a zaznamenal tak siedme víťazstvo v novom ročníku Fortunaligy v rade.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele