Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina A, 1. kolo
25.03.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

John McGinn otevírá skóre (© AFP)

Dvougólový McTominay jistil výhru Skotska nad Kyprem

Tradičně zaplněný Hampden Park v Glagow viděl očekávané vítězství Skotska nad outsidery skupiny A z Kypru. Dlouho ovšem domácí fanoušci nervózně trnuli, neboť po brzkém zásahu Johna McGinna nemohli svěřenci kouče Stevea Clarka přidat pojišťující zásah. Nakonec se až v závěru ujala dvě zakončení z kopačky záložníka Manchesteru United Scotta McTominaye.

Skotsko dle očekávání zahájilo zápas aktivně a snažilo se kyperské útočníky držet na distanc. Hosté tak naopak měli co dělat při obranné činnosti. Dokonalá pozornost jim vydržela jen 20 minut. Poté si za defenzivu soupeře naběhl levý bek anglického Liverpoolu Robetson, jenž před bránou hledal spoluhráče McGinna. Obrana Kypru sice pas tečovala, míč se přesto dostal k McGinnovi, jenž na se na zadní tyči nemýlil - 1:0.

Další góly ovšem dlouho nepřicházely. Ještě před koncem první půle přihrál McGinn Adamsovi, ten ovšem pálil jen doprostřed brány, kde stál kyperský gólman Demetriou. Po změně stran zase Skotům kolikrát k úspěchu scházela přesnější finální přihrávka, jindy zase narazili na obětavě blokující protihráče.

V 87. minutě už se ale "Tartan Army" konečně dočkala. Vynikající práci odvedl na pravé straně hřiště Christie, jenž nacentroval míč do pokutového území. Zde jej Dykes hlavou přiťukl k McTominayovi, jenž se zblízka nemýlil a trefil se nechytatelně pod břevno. Šest minut nato obdržel stejný hráč přihrávku od Robertsona a střelou Demetriou. Nepovedenou koncovku zápasu ze strany Kypr potrhl ještě Ioannou, který v samotném závěru viděl druhou žlutou kartu a byl tedy vyloučen.

Autor: Ondřej Vaculík / bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele