Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina H, 3. kolo
16.06.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Banner s logem evropské kvalifikace (© AFP)

Kazachstán senzaci nepřipustil, na půdě San Marina skóroval třikrát

Kazachstán navázal na březnovou nečekanou výhru nad Dánskem, na půdě San Marina se mu podařilo bez větších problémů potvrdit roli favorita, a v tabulce skupiny H se tedy vyhoupnul nečekaně na druhou příčku. Celek z Apeninského poloostrova zprvu slušně odolával, ale poté na řadu přišla individuální chyba, z níž už se neoklepal. A po obrátce inkasoval ještě dvakrát.

Jakási první pološance přišla na řadu v 19. minutě a trochu překvapivě se do ní dostali podceňovaní domácí. Bránící Maročkin totiž míč vykopl do vzduchu tak nešikovně, že brankář Šackyj neměl vůbec jednoduchou pozici padající balón zkrotit. Byl navíc pod tlakem napadajícího Man. Battistiniho, takže se nakonec meruna odrazila od břevna k Lazzarimu. Ten se jí ještě snažil přeposlat hlavou do brány, avšak bránící Älip byl, naštěstí pro Kazachy, na správném místě, takže střelu vyblokoval.

Hosté obecně na hrací ploše nijak nezářili, k radosti jim každopádně prostě jen stačilo proměňovat svoje příležitosti. A ve 37. minutě nepohrdli tou, kterou jim nabídl jejich soupeř na zlatém podnose. Konkrétně tedy Man. Battistini, který ve snaze odkopnout míč z vápna pouze sklepnul do palebné pozice Vorogovskému, a ten následně pohotově překonal gólmana E. Benedettiniho.

Až po přestávce se pak Kazachstán dočkal dalších přesných zásahů, přičemž velmi blízko mu byl ve 49. minutě Gabyšev, leč jeho pumelice pouze orazítkovala břevno. V 64. minutě již nicméně rozvlnit síť Tagybergen, který zužitkoval penaltu. Ta byla nařízena poté, co ve vlastní šestnáctce zahrál rukou nešikovně Fabbri po útočném počínání Samorodova. Poslední slovo si posléze vzal v samém závěru utkání ještě Zajnutdinov, jenž zacílil levačkou z hranice pokutového území i s pomocí teče naštvaného stopera Di Maia na vzdálenější tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele