Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 2. kolo
28.03.2023 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Nicolae Stanciu v souboji s Ivanem Bacharem (© AFP)

Rumunsko je i po druhém utkání stoprocentní, doma přetlačilo rovněž Bělorusko

Rumunsko může hodnotit vstup do kvalifikace o EURO 2024 velmi pozitivně. Po povinném vítězství na půdě Andorry si doma poradilo taktéž s Běloruskem a po březnovém programu obsadilo postupovou druhou příčku v tabulce. Lepší už je pouze Švýcarsko, které má s osmi vstřelenými góly a žádným inkasovaným skóre výrazně nad nynějšími rumunskými limity.

Tricolorii svému soupeři jasně naznačili už v úvodní dvacetiminutovce, že všechny body zkrátka zůstanou v Bukurešti. V 17. minutě nasměroval domácí k vítězství Stanciu, který rozehrál přímý volný kop z levé strany, a z poměrně těžkého úhlu, velmi chytře. Na první pohled se totiž zdálo, že se bude jednat o centr, nicméně jeho počínání ve finále vyústilo v moc povedenou střelu, která zaplula za pozdě reagujícího gólmana Plotnikaua přesně na zadní tyč.

Uběhlo jen pár okamžiků od tohoto zápasového milníku a Rumuni se radovali z další branky. Dlouhý pas z pravé strany od Marina zachytil na hranici brankového území Burca, který do míče ve velmi krkolomném postavení stačil drknout, a balón se posléze došoural za brankovou čáru.

Od té doby si domácí drželi svého soupeře zdárně od těla, kdyby přitom v 58. minutě skóroval Alibec a neorazítkoval by pouze brankovou konstrukci, byl by běloruský odpor zřejmě nadobro zlomen. Hosté každopádně v závěrečné čtvrthodince přece zazlobili, už v 76. minutě mohl rozvlnit síť Bachar, nebýt skutečnosti, že mířil jen přímo do míst, kde stál brankář Radu.

Nakonec hosté v 86. minutě opravdu udeřili, ke snížení stavu došlo poté, co si prudkou přihrávku Klimoviče sice nezpracoval ideálně Marozau, přesto zacílil umně z halfvoleje ke vzdálenější tyčce, další změna skóre na každý pád již na řadu nepřišla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele