Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina B, 3. kolo
16.06.2023 20:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
OPAP Arena, Atény

Reportáž

Radost hráčů Řecka (© AFP)

Řecko má v kvalifikaci o EURO 2024 druhou výhru, doma skolilo Irsko

Řecko i po druhém kvalifikačním utkání o postup na EURO 2024 zůstalo stoprocentní. A po výhře nad Irskem pevně usadilo svoje boky na druhé příčce tabulky skupiny B, tři body před třetím Nizozemskem. Do poločasu byl ještě stav nerozhodný, po přestávce každopádně strhl vítězství na stranu Piratiko svou trefou Georgios Masouras. Hosté pak po ní odpověď nenašli.

Domácí vlétli na svého soupeře už od úvodních minut se vší parádou. Irsko bylo prakticky zatlačeno na vlastní polovině hřiště, a v podstatě tak nebylo divu, že inkasovalo v 15. minutě utkání. Brankář Bazunu v 11. minutě vyběhl hodně ostře ze své branky proti nabíhajícímu si Masourasovi a ve vlastní šestnáctce ho srazil k zemi. Hrálo se ale dál, sudí Lechner hru nepřerušil.

O pár okamžiků později mu však kolegové u videa poradili, aby se jal podívat k monitoru. Ne ovšem kvůli souboji Bazunua s Masourasem, nýbrž kvůli možné ruce v pokutovém území. A opravdu, opakované záběry odhalily, že bránící O'Dowda zasáhl ve vlastním vápně míč nedovoleně po centru zprava od Baldocka, takže se kopala penalta. K ní se postavil Bakasetas, jenž zvolil tvrdé zakončení a udělal moc dobře. Řeky dostal do těsného vedení.

Od té doby ovšem domácí notně polevili ve své aktivitě, takže se jejich protivník nakonec ve 27. minutě propracoval k vyrovnání. Smallbone rozehrál rohový kop centrem do pokutového území, tam Ferguson hlavou protáhl balón ještě blíže k tyčce, odkud pak jeho spoluhráč Collins pohotově zacílil. Signalizovaný sice byl zprvu ofsajd, situaci však následně přezkoumal VAR a ten nesprávný verdikt opravil.

Hosté každopádně vstoupili špatně také do druhého dějství, Masouras po pobídce od Bakasetase zacílil ukázkově na vzdálenější tyčku, přičemž tentokráte se již celek z Ostrovů z obdržené branky nevzpamatoval. Utkání mimochodem nakonec dohrával v oslabení, neboť se nechal vyloučit Doherty. Ten byl totiž hlavní postavou hromadné strkanice, pořádně se během ní chytnul především s Tsimikasem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele