Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina F, 2. kolo
27.03.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Florian Kainz (© AFP)

Rakousko se s Estonskem trápilo, těsnou výhru zařídil až těsně před koncem kanonýr Gregoritsch

Rakouské po snadné výhře nad Ázerbájdžánem (4:1) tentokráte mělo velké problémy s podceňovaným Estonskem a nakonec mohlo být rádo, že gólem Michaela Gregoritsche z 88. minuty zvítězilo 2:1. Osmadvacetiletý ostrostřelec německého Freibugu tak napravil své zaváhání krátce po odehrané čtvrthodině, kdy neproměnil pokutový kop. Rakušané se tedy prozatím udrželi na čele skupiny F s plným počtem šesti bodů.

Jasný favorit tohoto pondělního utkání začal s velkým nasazením a během úvodních čtyř minut si vypracoval dvě velké šance ke skórování, ale Wimmer nejprve z mírného úhlu trestuhodně minul poloprázdnou branku a poté neměl přesnou mušku ani Gregoritsch. Jeden z prvních velmi důležitých momentů byl k vidění v rozmezí 16. - 17. minuty. Sinyavskij totiž ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil Gregoritsche a albánský rozhodčí Jorgji okamžitě nařídil penaltu.

K té se postavil právě Gregoritsch a selhal, jelikož orazítkoval břevno, Pobaltský vyzyvatel z ničeho nic udeřil ve 25. minutě. Do senzačního vedení ho dostal Rauno Sappinen, jenž se po přímém volném kopu a prodloužené hlavičce Zenjova zjevil před pravým rohem brankového území a zblízka propálil naprosto bezmocného brankáře Lindnera. Rakousko se v nadcházejícím průběhu trápilo a dlouho nemohlo překonat pozorného gólmana Heina.

Zaslouženého vyrovnání se přeci jen dočkalo v polovině druhého poločasu. Aktivní Florian Kainz se po střele Posche a zákroku Heina opřel do odraženého míče z deseti metrů a jeho prudký volej zapadl do bližšího spodního růžku. Estonci od této chvíle houževnatě bránili, jenomže dvě minuty před vypršením základní hrací doby inkasovali druhou rozdílovou trefu. Gregoritsch si zpracoval pas Onisiwa z pravého křídla a ze středu šestnáctky zavěsil přes bránícího Metse přesně pod horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
netopier

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele