Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 6. kolo
12.09.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neta Lavi u míče (© AFP)

Bělorusko sahalo po cenné bezbrankové remíze, Izrael si rozhodnutí schoval do závěru

Izrael v šestém kole kvalifikační skupiny I o postup na mistrovství Evropy porazil Bělorusko 1:0. Úspěch favorizovaného celku se ale nerodil lehce, když zejména v první půli musel několikrát do akce jeho brankář Omri Glazer. Po změně stran se obraz hry rapidně změnil a aktivita modrobílých přinesla ovoce ve třetí minutě nastavení, v níž svůj první reprezentační gól vstřelil Gabi Kanichowsky. Domácí se díky tomu posunuli v neúplné tabulce na druhou příčku tabulky.

Izrael po remíze z předchozího kola s Rumunskem nevzdával boj o přímé postupové pozice. Tentokrát jej na domácí půdě čekal duel s Běloruskem, do kterého nastupoval jako jasný favorit. I přesto však modrobílí nesměli svého soupeře podcenit. V prvním vzájemném měření sil ve skupině totiž otáčeli nepříznivý vývoj až v úplném závěru. Herně ale byli značně lepší, což chtěli potvrdit i před vlastními fanoušky.

To se jim od úvodních minut dařilo, o čemž svědčilo vysoké procento držení míče a optická dominance. Jako první zahrozil v 15. minutě Manor Solomon, který ovšem z bezprostřední blízkosti tvrdou střelou přestřelil hostující branku. O pár minut později se však ukázali také Bělorusové, konkrétně tedy Valeriy Bocherov, jehož pokus provětral rukavice Glazera. Izraelský brankář si Bocherova vychutnal i ve 26. minutě, kdy střelu z velkého úhlu vyrazil na roh. I přesto, že na míči byli aktivnější domácí, do větších šancí se dostávali hosté. Po půlhodině hry vytáhl další skvělý zákrok Glazer, jenž byl nakonec hlavním důvodem bezgólové první půle.

Po změně stran se více do zakončení tlačili Izraelci a hráči Běloruska začali herně pomalu odcházet. Diváci tak sledovali hru převážně na jednu branku, domácím se však nedařilo dostávat se do velkých příležitostí. Nakonec se však modrobílí přece jen dočkali kýženého gólu, když velký tlak proměnil ve třetí minutě nastavení ve vítěznou trefu Kanichowsky, jenž nádhernou střelou zamířil přesně do levé šibenice.

Izrael tak roli favorita na vlastní půdě i se štěstím zvládl a získal důležité tři body. Následující reprezentační pauza je na programu v říjnu. Bělorusové se v ní nejprve utkají s Rumunskem, zatímco modrobílí vyzvou Švýcarsko.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele