Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 4. kolo
19.06.2023 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Marc García v obležení hráčů Izraele (© AFP)

Izrael nezářil, ale vyhrál. Urputná Andorra znovu uměla potrápit

Možná je Andorra v tabulce skupiny I očekávaně poslední. A má po čtyřech střetnutích této kvalifikace na svém kontě jen jeden bod. Jestliže si však před začátkem tohoto cyklu dala za svůj cíl trápit soupeře, co nejvíce to půjde, pak tuhle ambici plní do puntíku. Izrael sice uzmul před vlastními fanoušky vítězství, dost se ovšem nadřel. O úspěchu rozhodl až ve druhé půli.

Není někdy prostě vůbec snadné nastoupit proti Andoře. Každý očekává, že reprezentaci z Pyrenejského poloostrova přejedete od startu až do cíle na plné čáře, jenže urputná defenzíva hostů umí soupeře psychicky i fyzicky doslova ničit. Své obranné počínání přitom zdokonalují každým zápasem natolik, že je čím dál těžší prolomit jejich brány a najít správnou cestu do interních hradních prostorů.

A o tomto faktu se přesvědčil rovněž Izrael, kterému se tvořit šance s pravidelností zprvu vůbec nedařilo. Vysvobodila ho až 42. minuta, kdy už to tak nějak nevydržel stoper Shlomo, z dálky se rozhodl vypálit a udělal moc dobře. Jeho nepříjemně plachtící, spíše přízemní dělovka skončila ve spodním rohu brány, ke své tyčce se již zavčasu gólman Iker Álvarez nepřemístil. O pár chvil později ještě mohl náskok domácích navýšit Solomon, ten ale svoje sólo nezavršil zdárně.

Tahle neproměněná příležitost nakonec Izrael mrzela, poněvadž v 52. minutě Andorra vyrovnala. Obrovskou hrubici vyrobil autor první branky utkání, tedy Shlomo, který mizerně přihrál dozadu svému brankáři O. Glazerovi, jeho chyby využil číhající Albert Rosas, jenž do míče v šestnáctce stačil píchnout a nacílit ho přesně podél vyběhnuvšího muže v rukavicích.

V 61. minutě každopádně Izrael navrátil těsný náskok na svou stranu a až do závěrečného hvizdu sudího Draganova už žádné další drama nepřipustil. Na levé straně se Solomon ujal inciativy, vzal všechno na sebe, prosadil se přes bránícího Joela Guilléna, zatáhl merunu k místům u hranice pokutového území a zamířil nekompromisně pravačkou přesně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele