Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina C, 7. kolo
14.10.2023 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sázkařská aféra Italy neotřásla. Spallettiho důvěru dokonale splatil veterán Bonaventura

Itálie v sedmém kole kvalifikační skupiny C o mistrovství Evropy porazila Maltu 4:0. Domácí se museli před zápasem vypořádat s nepříjemnou situací, kvůli níž jejich tréninkový kemp opustila dvojice hráčů kvůli podezření z nelegálního sázení. Na trávník se však tyto potíže nepřenesly a už ve 23. minutě rozhodl o výhře Squadry azzurry Giacomo Bonaventura. Ten se rozehrál do výborné formy a dres národního týmu oblékl v soutěžním klání poprvé od září 2018. Ve věku 34 let a 53 dnů se navíc stal nejstarším autorem prvního reprezentačního gólu v historii země.

Ve skupině C stále byly hned tři reprezentace, které bojovaly o druhou postupovou příčku. Squadra azzurra ovšem udělala velmi důležitý krok poslední výhrou proti Ukrajině, což pro ni byly také první tři body pod novým trenérem Lucianem Spallettim. Tentokrát čekal čtyřnásobné mistry světa jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavila Malta. Ta byla v tabulce bez jediného bodu bezvládně poslední a na svém kontě měla pouze jeden vstřelený gól.

Podle očekávání se hned od úvodního hvizdu hrálo především na půlce Malty, k prvnímu velkému ohrožení maltské branky došlo v páté minutě, kdy Gianluca Mancini trefil hlavou břevno. Malťané dokázali vzdorovat do 23. minuty, než se pěknou střelou z hranice velkého vápna trefil Bonaventura. V první minutě nastavení se mohli diváci na Stadio San Nicola radovat podruhé poté, co Domenico Berardi krásnou technickou střelou na zadní tyč překonal Henryho Bonella.

Druhá půle se od začátku nesla ve stejném duchu jako ta první, italský národní tým se opakovaně pokoušel projít defenzivním blokem středomořského týmu. Na třetí branku si museli modří počkat do 64. minuty. K Berardimu se dostala tečovaná přihrávka, křídelník Sassuola se s ničím nepáral a nekompromisně vypálil k pravé tyči, a přidal tak svůj druhý přesný zásah v tomto zápase.

Obraz hry se do závěrečného hvizdu už nezměnil. K vidění byla stále naprostá kontrola ze strany týmu z Apeninského poloostrova, a tato převaha nakonec vedla ještě k jedné změně skóre. Z velkého vápna se trefil levačkou k pravé tyči Davide Frattesi.

Itálie tak na domácí půdě překvapení nedopustila a zajistila si povinné tři body. Na vítězství se pokusí navázat 17. října, kdy vyzve ve šlágru kola Anglii, Malta se ve stejný den utká s Ukrajinou.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele