Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 7. kolo
12.10.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nicolae Stanciu (© AFP)

Komorní atmosféra nevyburcovala Rumuny ke gólu. Běloruský zisk potěšil Izrael

Rumunsko zaváhalo v sedmém kole kvalifikační skupiny I o postup na mistrovství Evropy, když pouze remizovalo s Běloruskem 0:0. Utkání hrané bez diváků v hlavním městě Maďarska nabídlo jasnou převahu Tricolorii, tu však nedokázal žádný z hráčů ve žlutých dresech přetavit ve vítěznou trefu. Výsledek zápasu tak jistě potěšil Izraelce, kteří ze třetí pozice stále pomýšlejí na postup.

Bělorusko se v kvalifikaci nacházelo ve složité situaci poté, co vyhrálo pouze jeden z úvodních šesti zápasů a v tabulce mu patřila až čtvrtá příčka. Naopak Rumuni na tom byli o poznání lépe, jelikož dokázali nasbírat 12 bodů, přičemž ještě ani jednou neprohráli. I nadále se zapojovali do boje o první příčku, ve kterém jim však na záda dýchal Izrael. Tricolorii tak potřebovali na stadionu v Budapešti získat další důležité tři body.

Přiblížit je k nim mohl už po 10 minutách hry Nicolae Stanciu, přízemní pokus rumunského kapitána ale zastavil připravený Sergey Ignatovich, jenž zanedlouho vytěsnil na rohový kop i prudkou střelu Denise Alibeca z hranice šestnáctky. Hosté svého soupeře výrazně přehrávali, v závěrečné fázi útočné akce je však několikrát zastavila nepřesnost v přihrávce či při zpracování míče. Další nadějnou příležitost k otevření skóre si tak fotbalisté Rumunska v první půli už nepřipravili.

Také do druhého dějství vstoupili lépe Tricolorii, další důležitý zákrok si ale proti dalekonosné ráně Razvana Marina připsal běloruský brankář Ignatovich. Ojedinělá šance byla o malou chvíli později k vidění i na opačné straně hřiště, Artem Kontsevoy však namířil míč jen do boční sítě.

Záložník, jenž v minulosti oblékal dres ostravského Baníku, už byl o něco přesnější v 67. minutě, kroucenou střelu mířící pod břevno ale vyrazil Horatiu Moldovan na rohový kop. V závěru zápasu se hra přelévala ze strany na stranu, ani jeden z celků už však soupeřovu branku neohrozil.

Bílá křídla tak dokázala Rumunsko zaskočit a získat alespoň bod. Další duel sehrají obě reprezentace 15. října. Bělorusové se střetnou se Švýcary, Rumuni poté změří síly s Andorrou.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele