Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 3. kolo
16.06.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Oficiální míče kvalifikace (© AFP)

Bělorusko zklamalo v kvalifikaci i potřetí, duel s Izraelem pokazilo v posledních minutách

Třetí porážku v kvalifikaci o EURO 2024 utrpělo Bělorusko, které tedy v tabulce skupiny I zůstalo na posledním místě. Svůj první duel podstoupilo v srbském azylu v Novém Sadu, ani ten v Budapešti mu přitom žádnou radost nepřinesl. Přitom klání s Izraelem mělo rozehrané velmi slušně. Závěrečné chvíle každopádně suprově vyšly jeho sokovi, jenž dvakrát skóroval.

Izrael se mohl nakopnout už v 7. minutě, a i proto, že svou šanci neproměnil Safouri, jehož hlavičku zlikvidoval gólman Ihnatovič, přišel na řadu trest pro hosty v podobě inkasované branky. V 16. minutě si seběhl z levé strany Ebong až na hranici šestnáctky, odkud pravačkou po zemi zamířil do spodního rohu brány. Míč se odrazil přesně od tyčky a za brankovou čáru.

Ve 36. minutě mohlo být vyrovnáno, v bráně se však zaskvěl Ihnatovič, který zlikvidoval hlavičku Abady. A domácí muž v rukavicích měl následně i to štěstí, že po dorážce vypálil z těžšího úhlu pouze do zámezí Abu Fani. V 50. minutě naopak mohl navýšit běloruské vedení Juzapčuk, avšak jeho dělovka zpoza vápna nakonec skončila těsně nad břevnem.

Poslední čtvrthodina utkání pak daleko lépe vyšla Izraeli, který ve finále strhnul tři body ve svůj prospěch. V 74. minutě došlo k vyrovnání poté, co si vlastní branku vsítil Palicevič, sudí Gillett ovšem celou situaci prozkoumal na videu, zjistil, že ho předtím fauloval Weissman, a tak gól neuznal. Možná přitom i sám Weissman při souboji s protihráčem dopravil balón za Ihnatoviče, tak jako tak se v zásadně nic na odvolání přesného zásahu nezměnilo.

Tenhle moment nicméně, suma sumárum, hostům tolik vadit nemusel. V 82. minutě došlo v pokutovém území k podražení Kanichowského, do nějž zaskluzoval nešetrně Palicevič, takže se kopala penalta, kterou posléze zužitkoval Weissman. A v první minutě nastavení běloruská ekipa uvadla do zklamání znovu, jelikož Gloukhův centr od rohového čtvrtkruhu, nikým netečovaný, zapadl k překvapení všech zúčastněných ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele