Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina F, 3. kolo
17.06.2023 18:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Dalga Arena, Baku

Reportáž

Logo evropské kvalifikace (© AFP)

Ázerbájdžán doma plichtil s Estonskem. Oba góly padly po rohových kopech

Dva úspěšné rohové kopy rozhodly o osudu tohoto kvalifikačního střetnutí o EURO 2024. Estonsku lépe vyšel první poločas, během něhož slavil vstřelenou branku Rauno Sappinen, ve druhé půli ovšem odpověděl za Ázerbájdžán po stejné standardní situaci Anton Krivocjuk. A oba celky tak svoje postavení v tabulce skupiny F zásadně nevylepšily. Aspoň mají první bod.

Ne moc povedeným způsobem se prezentovaly oba týmy během zhruba úvodní půlhodinky zápasu. Nějaké střelecké pokusy sice k vidění byly, nepředstavovaly ovšem ohrožení pro průběžné bezgólové skóre. Až ve 27. minutě z ničeho nic udeřili Estonci. Velezkušený kapitán Vassiljev přetáhl svůj centr od rohového praporku na zadní stranu pokutového území, odkud se do míče opřel z první Miller, a od Sappinena se pak balón odrazil do spodního rohu brány na vzdálenější tyč.

Ve 35. minutě mohli hosté svoje vedení navýšit, to když si v šestnáctce soupeře počínal odvážně Anier, ten nakonec přihrál před branku Lukkovi, jenže tomu zakončení nevyšlo, takže se míč došoural pouze do zámezí. Až ve 41. minutě se poprvé osmělil také Ázerbájdžán, nicméně dalekonosná navštívenka od Mahmudova gólmana Heina zásadněji nepřekvapila.

Po obrátce se Estonsko zprvu snažilo především o uhájení těsného náskoku, ovšem tahle taktika se neukázala býti správným řešením. V 62. minutě jeho konkurent srovnal stav, i jemu se povedlo zužitkovat rohový kop, konkrétně centr kapitána Mahmudova přesměroval hlavou za brankovou čáru Krivocjuk. V 82. minutě mohl ještě Ozobič strhnout výhru ve prospěch družiny z oblasti Kavkazu, avšak s jeho přímákem si Hein poradil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele