Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina D, 4. kolo
19.06.2023 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Arménie (© AFP)

Arménie po Walesu skolila i Lotyšsko, z penalty rozhodl Barseghjan

Arménie bude červnový reprezentační sraz bezpochyby hodnotit pozitivně. Poté, co před pár dny venku nečekaně skolila Wales, si doma poradila i s Lotyšskem, a v kvalifikační skupině D se dočasně posunula na druhé postupové místo. Nutno ale podotknout, že soupeř domácích kladl slušný odpor, výhru přisoudil ve prospěch svého týmu až z penalty Tigran Barseghjan.

Oba celky si v prvním poločase utvořily několik šancí, žádná z nich ovšem dlouho nepřinášela tomu či onomu potřebné štěstí. Až ve 35. minutě se přece radovala z kýženého úspěchu Arménie. Ranos, autor dvou přesných zásahů z minulého utkání proti Walesu, ještě z blízkosti na brankáře Purinše nevyzrál, akce každopádně pokračovala dál, Dašjan z pravé strany našel u bližší tyčky Tiknizjana, a ten levačkou pohotově zacílil.

Po přestávce se Lotyšsko z tohoto inkasování vzpamatovat dlouho neumělo, vypadalo to, že domácí mají tohle utkání pod kontrolou. Jenže vachrlaté vedení jim nakonec nevydrželo. V 67. minutě si vlastní branku vsítil Mkrtčjan, to když Savalnieks napřáhl z dálky a jeho pokus protečoval smolně do vlastní brány arménský obránce. Dodejme, že už předtím se Lotyšům povedlo rozvlnit síť, avšak Uldrikis byl načapán v ofsajdu.

Když už se zdálo, že duel dospěje do remízového stavu, zapsala si vítězný přesný zásah na svou stranu reprezentace ležící v Zakavkazsku. Byl to pro pobaltský nároďák docela krutý moment, ale nedalo se nic dělat, po střele Iwua zkrátka bránící Tobers zahrál ve vlastním pokutovém území nedovoleně rukou, takže byla nařízena penalta. Tu následně proměnil bezpečně do protipohybu Purinše střídající Barseghjan.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele