Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 7. kolo
12.10.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Milot Rashica (© AFP)

V Andoře se fanoušci znovu neradovali. Kosovu tři body z Pyrenejí zajistil Rashica

Kosovo porazilo v sedmém kole kvalifikace o mistrovství Evropy Andorru 3:0. Hosté o své výhře rozhodli především zásluhou Milota Rashici, jenž se podepsal pod první dva góly svého mužstva. Trefy útočníka Besiktase ovšem posunuly Kosovany jen na čtvrté místo ve skupině I, ze kterého na postup pomýšlet nemohou. Tým z Pyrenejí se potřetí za sebou v zápase neprosadil a zůstal se dvěma body na posledním místě tabulky.

Zatímco na mnoha jiných stadionech se v rámci říjnového kvalifikačního okna bojovalo o postup, na Estadi Nacional v hlavním městě Andorry to neplatilo. Souboj pátého a šestého celku skupiny I byl přesto pro domácí fotbalisty důležitým, jelikož cítili šanci na první vítězství po více než roce. Kosovu se totiž na stadionech soupeřů vůbec nedařilo, počítat navíc nemohlo s distancovaným Vedatem Muriqim. V Pyrenejích přitom měly problém i věhlasnější týmy, například Švýcarsko tam vyhrálo jen těsně 2:1.

První střelecký pokus mířící mezi tři tyče si připsali hosté, hlavička Rashici však postrádala potřebnou razanci a míč si s poklidem pohlídal Iker Álvarez. Ve 20. minutě si na centr z pravé strany šikovně naběhl Albion Rrahmani, jeho střela hlavou ale prolétla jen nad břevnem. Kosované nadále pokračovali v aktivní hře a o několik minut později byli odměněni úvodní brankou utkání. Tu měl po průnikové přihrávce Florenta Musliji a zaváhání jednoho z obránců Andorry na svědomí Rashica, jenž propálil Álvareze, a stanovil tak poločasové skóre.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, což vedlo ke druhému gólu fotbalistů Kosova. V závaru před brankou domácích se míč po nejistém zákroku Álvareze odrazil k Rashicovi, jenž pohotově zakončil a na své konto si připsal druhý přesný zásah v zápase. Hbitý záložník se o pár chvil později prosadil i potřetí, hattrick mu však odepřel rozhodčí kvůli těsnému ofsajdu. Přesvědčivý výkon Kosovanů však přinesl ještě jeden gól, který po přihrávce Rashici vsítil střídající Altin Zeqiri.

Andorra tak zlepšené výkony z domácího prostředí nepotvrdila a nezískala ani bod. V příštím kole se 15. října představí v Rumunsku, Kosovo tentýž den přivítá Izrael.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele