Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 10. kolo
21.11.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Izraele (© AFP)

Izrael zakončil nezvykle náročný sraz vítězně, členům širšího kádru v Andoře vypomohl protihráč

Izrael zvítězil v 10. kole kvalifikační skupiny I na mistrovství Evropy na půdě outsidera z Andorry 2:0. Do již čtvrtého klání v rámci listopadového reprezentačního srazu nasadil hostující kouč v porovnání s klíčovým soubojem s Rumunskem jen tři stejné hráče. Jedním z nich byl mladík Anan Khalaili, po jehož práci si ve 29. minutě srazil míč do vlastní sítě Joan Cervós, což se ukázalo být rozhodujícím okamžikem utkání.

Herní projev Izraele sice nebyl v posledních týdnech špatný, i přesto však modrobílí nepovedenými výsledky definitivně přišli o přímý postup na Euro, jelikož z pěti posledních klání zvítězili pouze jednou. Stále si však mohli zajistit místenku přes barážové play off. V posledním střetnutí ve skupině přijeli na hřiště Andorry. Proti outsiderovi se v prvním vzájemném měření sil poměrně natrápili, když na domácí půdě zvítězili těsně 2:1. S ohledem na to, že hosté již byli bez motivace, se zvyšovaly šance Trikolóry na první vítězství po více než roce.

Krátce po úvodním hvizdu se vedení mohli ujmout domácí fotbalisté, nicméně střela z voleje z kopačky Erica Valese jen pohladila levou tyč izraelské brány. Výběr z Pyrenejí ale s aktivitou nepřestával. V permanenci musel tentokrát být Daniel Peretz, poněvadž prostor mezi třemi tyčemi trefil Márcio Vieira, brankář Bayernu však stihl včas zareagovat. Gólman Andorry ale při první větší příležitosti kapituloval. Dobrý centr ze strany si ve vápně našel Cervós, avšak v souboji s Khalailim dokázal míč uklidit pouze do vlastní brány.

Vedení hostí se mohlo krátce po pauze zvýšit, ovšem nadějné zakončení Taie Bariba jen prosvištělo okolo brány. Další obrovskou příležitost měl Gadi Kinda, záložník Izraele ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil, a míč tak skončil mezi diváky.

Z dálky to zanedlouho zkusil kapitán Dor Peretz, jenže ani jeho pokus se s úspěchem nesetkal. Po závaru před domácí brankou se i Trikolóra mohla prosadit. Eric Vales ovšem nedokázal dobře kopnutý rohový kop zužitkovat. Modrobílí nakonec v závěru zápasu přidali ještě jednu přesnou trefu, o kterou se postaral Kinda.

Izrael tak poslední zápas skupiny na hřišti Andorry zvládl a zakončil kvalifikaci vítězně. Trikolóra naopak i přes několik sympatických výkonů skončila bez jediné výhry poslední.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele