Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
15.11.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Španělsko - Bělorusko 3:0

Španělská reprezentace mimo nevydařený večer na Slovensku v letošní kvalifikaci na mistrovství Evropy šlape jako hodinky, což potvrdila jednoznačným vítězstvím doma nad Běloruskem 3:0. Ne že by se na stadionu v Huelvě čekalo cokoli jiného, ovšem stejně tak si Vicente del Bosque nemohl na španělské lavičce přát víc.

Většina toho podstatného se udála již v první pětačtyřicetiminutovce, když postupně hostující obranu překonali Isco a Busquets, jež po změně stran doplnil pojišťující trefou číslo tři Pedro Rodríguez. Vítězství favorita mohlo být ještě vyšší, nebýt dvou nastřelených brankových konstrukcí a řady dalších zahozených šancí. Španělé se díky výhře posunuli s devíti body na druhé místo právě za doposud suverénními Slováky, kteří zvládli i záludné střetnutí v Makedonii. To Bělorusové se s jediným bodem potácí na dně tabulky skupiny C.

Omlazená základní jedenáctka mistrů světa z roku 2010 s hráči se do svého soka pustila hezky zostra a málem poprvé skórovala hned v sedmé minutě. Cazorlovu perfektní přihrávku však Pedro trestuhodně zahodil, když svůj pokus z prvního doteku poslal tváří v tvář brankáři Ževnovovi mimo tři tyče. Útočník Barcelony přitom v minulém kvalifikačním cyklu na brazilské mistrovství světa vsítil do běloruské sítě hattrick, ovšem tentokrát mu podobné galapředstavení nebylo přáno.

Přesto se domácí na gól dlouho nenačekali a hned v jedenácté minutě mohli poprvé slavit díky trefě Isca. Mladý záložník Realu Madrid využil nedůrazu soupeřovy defenzivy a dobré práci Kokeho k tomu, aby zpoza pokutového území vyslal na bránu nechytatelnou ránu přímo do levého růžku. Víc stylově již svůj první start v základní sestavě španělské reprezentace ani oslavit nešlo.

Netrvalo dlouho a výsledková tabule mohla hrdě hlásat další gól do běloruské sítě. Juanfranův centr nedokázali hosté odvrátit dostatečně dobře na to, aby se k odraženému míči nedostal Sergio Busquets. Defenzivně laděný záložník Barcelony tak vyslal střelu, která se i s přispěním drobné teče dostala za Ževnovova záda a znamenala poločasové vedení 2:0.

Krátce po změně stran málem Paco Alcácer přidal gól číslo tři, ovšem trefil hlavou míč pouze do brankové konstrukce. Nedlouho poté však místo něj skóroval Pedro, jenž těžil z další dobré práce Juanfrana na pravém kraji obrany. Zbytek utkání se již nesl v pohodlném tempu, které Bělorusové nebyli schopní narušit, ať se snažili jakkoli. Iker Casillas si tak užil poklidný stošedesátý start v reprezentačním dresu a mohl v závěru sledovat, jak Pedro trefuje pouze tyčku, a stav 3:0 se tak již zapíše do dějin jako konečný.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, přání 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 - 1

Reagovat
smazaný uživatel

super hrali ste dobre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele