Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
14.10.2014 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Polsko - Skotsko 2:2

Poláci sice minule porazili Německo, ale dnes si na domácí půdě pouze rozdělili body s aktivními Skoty. Ve dvanácté minutě poslal Poláky do vedení Maczyński, ale Maloney srovnal. Druhou půli načali lépe Skotové, když se trefil Naismith, ale nakonec bod urval Milik.

Polský výběr se pokoušel ujmout aktivity v utkání a přinutit kombinační hrou, aby se hrálo podle jeho "not". To ale Skotům nevyhovovalo a aktivně napadali rozehrávku Poláků. Na jejich bedrech ležela velká odpovědnost, protože od nich fotbalový svět po výhře nad Německem hodně očekával. Faulovaný byl Sobota, proti kterému se provinil Brown. Lewandowski si zpracoval míč na střelu, ale na poslední chvíli k němu přistoupil Greer, který jeho pokus zablokoval.

O dvě minuty později se Polsko konečně dočkalo vytoužené branky, která hodně ulehčila tíhu jeho hráčů. Brankář Marshall se sice hodně snažil natáhnout po střele Krzystofa Maczinskiho, ale na míč dosáhnout nemohl. Jeho obránci se příliš nevyznamenali, zejména Hutton nedokázal odehrát přetaženou nahrávku a spíše přihrál nabíhajícímu Maczynskimu. Ten vyslal na Marshallovu bránu nechytatelnou a velmi dobře umístěnou střelu, která zapadla přesně k tyči skotské brány - 1:0.

Radost polských hráčů ale netrvala příliš dlouho, protože jen pět minut poté se Skotům podařilo srovnat krok. Ve vápně se dobře uvolnil Anya, který obdržel přihrávku a poté poslal balon před branku. Tam byl ve správném okamžiku Shaun Maloney, který po krásné akci zakončil přesnou ranou - 1:1.

Do další velké šance se probíjel Sobota, který se na malém vápně tlačil k centrovanému balonu, ale chybělo mu několik centimetrů k hlavičce. Sobota byl dnes večer vůbec hodně aktivní a snažil se centrovat za rozhozenou obranu Skotů. Moc dobře se mu ale nevedlo, protože číhající obrana Skotů si ale poradila a centr za obranu zpacifikovala. Poté si míč na střelu navedl záložník Steven Fletcher, ale střelou z dálky domácího brankáře příliš nezaměstnal. Ani poslední minuty první půle nevedly ke změně skóre.

Ke konci první půle se k odraženému míči dostal ještě Grosicki, ale ten si na Marshalla také nepřišel. Nástup do poločasu druhého se povedl lépe Polákům. Piszczek prošel až do vápna a poté se pokoušel najít někoho z nabíhajících spoluhráčů, ale ani jeden z nich s touto variantou evidentně nepočítal. Polákům se dařilo především rozehrávat volné přímé kopy, což byla největší zbraň polského výběru, ale Lewandowski minul. Standardní situaci si vzal na starost opět Grosicki, ale ani tentokrát branku soupeře neohrozil. A Skotsko tvrdě trestalo.

Když se blížila ke svému naplnění hodina hry, další volný přímý kop si vzal na starost Morrison, který poslal do vápna skvělý centr na nabíhajícího Stevena Naismithe, kterého obránci Polska neuhlídali a nechali hlavičkovat - 2:1.

Skotům mohl udělat ještě větší radost Maloney. Ve velkém vápně si ukázkově zpracoval balon a poté tvrdě vypálil, ale brankář Szczęsny si dával dobrý pozor a jeho pokus zneškodnil. Zatímco Skotsko se dralo dopředu prostřednictvím rohových kopů, Poláci zkoušeli vyrovnat díky rychlé kombinaci. Arkadiusz Milik si naběhl do vápna a využil skvělou nahrávku Jedrzejczyka. Střelu umístil k tyči a brankář Marshall byl bezmocný - 2:2.

Robert Lewandowski se dostal do vápna, obehrál svého protihráče, a poté ze své kopačky vyslal tvrdý pokus. Brankář Skotů si ale poradil a míč vyrazil na rohový kop. Poláky mohl spasit Grosicki, který posadil na zem brankáře Marshalla a poté vystřelil, avšak jeho pokus trefil pouze tyčku.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Polaci zatim neinkasovali a myslim ze proti Skotsku by jim to mohlo jeste vydrzet...tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

3:0

Reagovat
Knight_in_fire

Pekne prekonal Mączyński a Milik bramkare Skotska! 2:2, ale budeme dalej liderovat, bo Nemce sremisovali z Irskem. Slava! Pozdrav z Rybnika!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý bod pro Skotsko ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele