Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
04.09.2015 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Německo - Polsko 3:1

Národní tým Německa v nejsledovanějším duelu pátečního programu porazil Polsko 3:1 a vyšvihl se tak do čela skupiny D, o dva body právě před Poláky. Ve Frankfurtu se hrálo velmi zajímavé utkání v dobrém tempu, přičemž domácí měli většinu zápasu převahu a zaslouženě zvítězili. Dvěma góly se blýskl Mario Götze.

Úvod střetnutí patřil jednoznačně Německu. Svěřenci Joachima Löwa se dostali do vedení již po dvanácti minutách, když se po krásné akci prosadil Thomas Müller. Jonas Hector si na levé straně vyměnil míč s Bellarabim, aby pak útočníkovi Bayernu Mnichov mohl nachystat gól na zlatém podnose.

Zanedlouho už na kostce v úchvatné Commerzbank-Areně svítilo skóre 2:0. Tentokráte se nejednalo týmovou souhru, ale o individuální akci Maria Götzeho. Třiadvacetiletý fotbalista si navedl míč do středu, na hranici šestnáctky se výborně uvolnil a pak přízemní střelou do protipohybu Fabianskeho nedal hostujícímu brankáři sebemenší nárok zasáhnout.

I v dalším průběhu dějství měli favorizovaní Němci více ze hry a z několika zajímavých pozic mohli přidat třetí branku, v té největší příležitosti však Müller nevyzrál na Lukasze Fabianskeho a do hry se tak z čista jasna dostali Poláci. Arkadiusz Milik získal balón ve středu pole a pak nádherným křížným pasem vyslal do sprintu Grosickeho, jenž vynikajícím centrem šajtlí našel přesně Lewandowskeho a ten zblízka překonal svého spoluhráče z Bayernu Neuera.

Manuel Neuer za chvíli vyrobil u něj nevídanou chybu v rozehrávce, když jeho nepovedený odkop zachytili Krychowiak a další gól v krátkém časovém sledu mohl přidat Robert Lewandowski, jenomže jeden z nejlepších brankářů světa své zaváhání napravil skvělým reflexivním zákrokem. Po následném rohovém kopu mu ještě musel vypomoct Mario Götze, který na brankové čáře vyhlavičkoval míč směřující do sítě.

Po přestávce se Götze ocitl v typičtější pozici - z úhlu se hnal sám na Fabianskeho, jenomže jedničku Swansea zachránila tyč. Na opačném konci hřiště se měla šanci na vyrovnání parta Adama Nawalky, ovšem Maczyńskeho dělovku vyrazil Neuer a Grosickeho nechtěná dorážka doskákala kousek vedle levé tyče.

Navzdory tomu, že se při nepříznivém skóre spíše čekala větší aktivita Polska, pojistku se snažila přidat německá reprezentace. Domácí si vytvořili několik příležitostí, soupeře z východu však držel vynikající Fabianski, jenž mimo jiné pochytal střelu Götzeho i hlavičku Hummelse.

Mario Götze se ale druhé trefy přece jenom dočkal. Osm minut před koncem tečoval Müllerovu ránu Glik tak nešťastně, že Lukasz Fabianski dokázal míč vyrazit pouze před sebe a třiadvacetiletý fotbalista, o němž se v letním přestupovém období hodně mluvilo v souvislosti s odchodem z Bayernu, neměl problém do prázdné brány uzavřít výsledek na konečných 3:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Gunner14

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten kurz už se vyplatí vsadit 02. Dát dohromady kurz na 1 (11,62) a 0 (5,83) u Pinnaclu udělá to krásný kurz na 02 (3,88). Německo je sice favorit ale výhoda kurzu (value) je v 02

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Knight_in_fire

0:2 - trzeba to wygrać. Niech żyje słowiańska siła Polski, Czech i Słowacji!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
Knight_in_fire

Jestem pewien, że nasza obrona wykaże swoje zdolności obronne. Damy radę, już wiemy, jak zwyciężać mamy.

Reagovat
tomassson

gram polske , 2+

Reagovat
veikko

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc mě udivuje ta tabulka posledních zápasů i kvalifikaci na EURO

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Knight_in_fire

Szczęsny wychwyci piłki, mamy jeszcze Peszkę i Wilczka, który grał z Glikiem za jego gliwickich czasów. Będzie dobrze.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

8-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele