Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
11.10.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Německo - Gruzie 2:1

Nebyla to sice žádná hitparáda, nakonec však Němci splnili povinnost a podle očekávání finišují na čele tabulky skupiny D. Dnes jim k tomu stačila jakákoliv domácí výhra nad Gruzií; triumf 2:1 vystřelil jedenáct minut před koncem střídající Max Kruse..

Od svěřenců Jogiho Löwa se očekávalo, že si postup zajistí už v prvním říjnovém zápase v Irsku, místo toho však museli honit vše na poslední chvíli - a pokud bychom soudili jejich šance na turnaji pouze podle zápasu s Gruzií, nebyly by příliš vysoké. Po bezbrankové první půli potřeboval favorit penaltu Thomase Müllera z 50. minuty, aby se vůbec propracoval do vedení; místo vítané pojistky pak přišel krásný vyrovnávací volej Jaby Kankavy a domácí nakonec musel zachraňovat až žolík Kruse.

Podle očekávání to byli Němci, kdo od samého úvodu diktoval hru; zejména Müller, André Schürrle a Toni Kroos byli hodně aktivní, také si všichni tři připsali první šance už v otevírací desetiminutovce. Marco Reus následně zahodil stoprocentní gólovku, když neuspěl sám před gólmanem Revišvilim. Na druhé straně se první zajímavá situace zrodila až téměř po půlhodině hry, Gruzínci ale favorita pořádně vystrašili: Manuel Neuer musel reflexivně vyrážet pokus Okriašviliho, kterého k zakončení vyzval šikovným pasem Kazaišvili.

Zejména pro Reuse byl dnešní zápas skutečně frustrující. Forvard Dortmundu si ještě do poločasu připsal další dvě tutovky, poprvé však pálil mimo a podruhé (po Özilově centru) neúspěšně zkoušel odvážný volej. Revišvili se však vyznamenal. Gruzínský gólman byl vůbec výraznou postavou první půle - německým střelcům se vyrovnal hned v deseti (!) případech.

Také po změně stran začal Löwův tým mnohem živěji, pevně třímal otěže zápasu a tentokrát se už konečně dočkal i vedoucí branky, i když mu k tomu musela dopomoct penalta. Müller z bílého puntíku nezaváhal a poslal brankáře na opačnou stranu. Zuřivě bojující outsider se sice nevzdal, po Kverkveskiriho nepříjemné ráně (kterou musel vyrážet Neuer) dokonce dokázal i vyrovnat, když Kankavova levačka vyslala nádherný volej pod domácí víko, a ještě větší šok mohl způsobit v další šanci Okriašvili. Neuer ale odolal a v překvapivě vyrovnaném závěru utkání to tak byl právě on, kdo podržel naděje Němců na klíčové vítězství. To přišlo v 79. minutě, kdy Özil dalším ze svých lahůdkových pasů vyzval Kruseho a střídající útočník chladnokrevně zakončil.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
EverlastD

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Domácím stačí na postup remíza.Tip X.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1..4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy já nevím, ale toho Schürrleho by vůbec neměli dávat do základní sestavy. Včera dokázal, že je jeho forma v pytli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele