Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
13.10.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Malta - Itálie 0:1

Malta podlehla Itálii, ale hosté pod vedením trenéra Antonia Conteho rozhodně neoslnili. Jedinou branku utkání vstřelil nováček v reprezentačním dresu Graziano Pellé, který se ve své premiéře trefil po čtyřiadvaceti minutách.

Hostující trenér Antonio Conte pustil do základní sestavy Antonia Candrevu, který měl režírovat rozehrávku na útočníky Cira Immobileho a Graziana Pellého. Ten dostal velkou šanci a bylo na něm od úvodu vidět, že se snaží prosadit. Do základu se dostali také Pasqual nebo Darmian.

Na pravém křídle si míč na centr navedl Antonio Candreva a poté ho poslal do vápna, kde se ke střele z otočky dostal Immobile. Mladý útočník, který nyní hraje v německé Borussii Dortmund, se však neprosadil a míč namířil jen těsně vedle tyče. Aktivní hosté chtěli využít schopností Antonia Candrevy, ale ani na jeho další centr nikdo z jeho spoluhráčů nevyskočil.

Azzurri mohl poslat do vedení Pellé, který měl gól na hlavě, ale po centru od Pasquala trefil jen brankovou konstrukci! Manuel Pasqual poté rozehrával následující rohový kop a blýskl se dalším skvělým centrem. Na něj si naskočil Giorgio Chiellini, ale také po jeho hlavičce se ozvala branková konstrukce!

Tlak hostí stoupal a bylo jen otázkou času, než se Conteho svěřenci prosadí. Za obranu si zaběhl Marchisio a poté ze své kopačky vyslal dělovku, avšak brankář Hogg byl pozorný a spolehlivým zákrokem svůj tým podržel. Jen o pouhou minutu později se fanoušci Itálie konečně dočkali, protože Manuel Pasqual odcentroval míč na bližší tyč, kde se ke střele dostal jeden z jeho spoluhráčů, ale Hogga nepřekonal. Nicméně k odraženému balonu se dostal Marchisio, který si všiml ještě volnějšího spoluhráče. Graziano Pellé si počínal jako zkušený zakončovatel a poslal Itálii do vedení!

Ještě větší komplikaci pro domácí Maltu měla červená karta pro Mifsuda. Zkušený hráč neudržel emoce pod kontrolou a ošklivě fauloval pronikajícího Alessandra Florenziho. Za to dostal od sudího Haţegana rovnou červenou kartu a byl vyloučen. Po faulu na Verrattiho dostala Malta prostor pro rozehrávání přímého volného kopu, ale Failla po tvrdé ráně brankáře Buffona nepřekonal.

Pět minut před koncem prvního poločasu se Malta opět dostala na dostřel Buffonovy brány, ale rána Failly nenadělala brankáři Azzurri větší problémy. Nástup do druhé půle se opět vydařil Itálii, protože se do vápna prohnal jako blesk z čistého nebe Antonio Candreva, který následně vypálil. Jeho střela ale nebyla z nejpřesnějších a pár decimetrů jí scházelo.

Deset minut po změně stran se do další velké šance dostal Ciro Immobile, který si vyskočil na zajímavý centr a hlavičkoval, ale brankáře Hogga nepřekonal. Domácí gólman předvedl velmi rychlé reflexy a zachránil svůj tým od další branky. Střídání římských stráží se uskutečnilo po hodině hry, když mladíka Florenziho vystřídal Alberta Aquilaniho, tedy také bývalý hráč římského AS. Záložník, který zkoušel štěstí v Liverpoolu a nyní ve Fiorentině, vypálil zajímavý projektil, ale brankář Hogg jej pohlídal.

Za svá záda nepustil ani pokus střídajícího Sebastiana Giovinca. Maltě vysvitla naděje na změnu skóre ve svůj prospěch dvacet minut před koncem utkání, když se nechal vyloučit italský stoper Leonardo Bonucci. Obránce Juventusu Turín zkosil Schembriho, který by jinak běžel do výhodné palebné pozice. Maltě se naskytla velká příležitost při střelbě z volného přímého kopu, ale rána Failly skončila v náručí brankáře Gianluigiho Buffona!

Ještě v samotném závěru utkání se Italové pokusili o rychlý útok, který táhl Sebastian Giovinco. Ten si udělal prostor, doběhl s míčem až k vápnu a tam vyzkoušel technickou střelu. Brankář Andrew Hogg byl sice překonán, ale zasáhla za něj tyč, od níž se míč odrazil ven z brány.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele