Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
13.10.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Itálie - Norsko 2:1

Itálie dnes večer slaví tři body. Porazila totiž silné Nory, i když prohrávala. Na úvodní branku Tetteye odpověděl Florenzi a obrat dokonal Graziano Pellé před koncem zápasu.

Olympijský stadion v italském hlavním městě dnes uvítal hvězdné hráče domácího výběru, kteří se chtěli ucházet o tři body a důstojný konec kvalifikace. V bráně opět brankář Buffon, před ním stálice jako Darmian, Bonucci nebo Chiellini. V záložní formaci působil domácí miláček Alessandro Florenzi, vedle něj pak Montolivo se Sorianem. O útok se starala dvojice Eder a Pellé.

Norové dnes přijeli s jasnou motivací - potřebovali vyhrát k jistotě postupu. Obranná čtveřice se skládala z Elabdellaouiho, Hovlanda, Forrena a Aleesamiho, v záloze působili Skjelbred, Henriksen a Berget. Jediným vysunutým útočníkem byl Søderlund.

Už po dvou minutách se málem dostali domácí hráči do vedení. Na brilantní pas ze strany si naběhl Graziano Pellé a dobrou hlavičkou jen těsně minul tyč! Ofenzivní tykadla Itálie v podání janovského Edera a právě Pellého velmi často hrozila. Hosté pak stíhali zastavovat jejich průniky jen s vypětím všech sil. Na další ránu z větší vzdálenosti od Edera musel reagovat brankář Nyland jen skvělými reflexy.

Italům se dařila hra po křídlech a velmi často se úlohy centrujících hráčů zhostili buď Alessandro Florenzi, nebo se k němu přidával i bek Manchesteru United Matteo Darmian. Ačkoli byl tým trenéra Antonia Conteho jednoznačně aktivnější, stačilo jedno špatné bránění a pohroma byla na světě. Centr od Henriksena na zadní tyči sice dobře odvrátil obránce Chiellini, ale nikdo z jeho kolegů již neblokoval druhou vlnu. Alexanderu Tetteyovi tak stačila jen jedna přesná rána!

Italové zahájili ihned protiofenzívu a zkoušeli propálit brankáře Nylanda. Velmi štiplavý projektil ze svých kopaček vyslal Roberto Soriano, jenže na brankáře Norů si nepřišel. Deset minut před koncem první půle se do centru od Montoliva položil Graziano Pellé, ale ani on neměl přílš mnoho štěstí. Z následného rohového kopu se ke střele dostal ještě jednou Soriano a jen sledoval, jak jeho prudká rána mizí vedle tyče.

Brankář Nyland musel řešit ještě jednu ošemetnou situaci, když jej krátce před koncem prvního poločasu pořádně protáhl útočník Pellé. Dvě minuty po změně stran Itálie spustila rychlou kombinaci mezi Bonuccim, Darmianem a Florenzim. Obránce United pak nahrával na méně obsazeného Pellého, ale včas se vrátil obětavý Tettey. O další průnik se postaral mladý univerzál římského AS Alessandro Florenzi, jenže opět neúspěšně.

Přesně po hodině hry se Italové dočkali obrovské šance, když si na dlouhý pas od obránce Chielliniho naběhl Pellé a po chybě obrany šel sám na Nylanda! Zkušený útočník Southamptonu ještě sklepl míč pro kolegu Edera, který však v obrovské šanci nedokázal prostřelit hostujícího brankáře! Právě Eder byl po této akci střídán a na jeho místě se objevil Sebastian Giovinco.

Patnáct minut před koncem se právě střídající Sebastian Giovinco zapojil do útoku. Jeho centrovaný míč vyrobil v obraně Norů velké zmatky, když obránce Forren sklepával míč pro brankáře, ale netušil, že má za sebou Florenziho. Mladý záložník pohodlně skóroval!

O chvíli později mohla Squadra Azzurra otočit vývoj utkání kompletně. Giovinco se dostal k odraženému míči a vypálil přesně. Brankář Nyland však vytáhl perfektní zákrok a střelu chytil! Deset minut před koncem utkání se prosadil Alessandro Florenzi po nahrávce Candrevy, jenže celá akce byla ofsajdová. Přesto se diváci na Stadio Olimpico radovali. Mladík Florenzi tentokrát nahrával, našel skvěle kolegu Pellého a ten skvělou střelou z voleje otočil utkání!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Norsku remíza stačit nebude.Navíc Itálie v kval.moc často neprohrává.Tip 1.

Reagovat
Shevchenko

Itálie v tomhle tisíciletí doma ještě neprohrálo Naposledy v roce 1999 s Dánskem. Poslední prohra v kvalifikaci byla v roce 2006 ve Francií.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele