Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
03.09.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Itálie - Malta 1:0

Italové si nakonec poradili s Maltou a připisují si další tři body. Jediným gólem utkání rozhodl útočník Graziano Pellé, kterému se proti Maltě tradičně daří.

Itálie nastoupila do dnešního utkání ve Florencii s celkem očekávanou sestavou. V bráně působila brankářská legenda Gigi Buffon, před ním hráli Darmian, Bonucci, Chiellini a Pasqual. Jen lavička zbyla na Daniela De Rossiho, Alessandra Florenziho nebo Lorenza Insigneho. O ofenzívu se starali Gabbiadini, Pellé a Eder. Malta nastoupila s hráči jako Effiong, Schembri a Muscat.

Malta se hned od začátku snažila o aktivní přístup, ale místy působila příliš zbrkle, jako by horečně chtěla využít každou nabízenou příležitost a bála se, že o míč ihned přijde. Na opačné straně dostal Andrea Pirlo příležitost zahrávat standardní situaci, jenže jeho kopací technika zatím nestačila. Po sedmi minutách se dostával do první zajímavé šance Graziano Pellé, urostlý forvard však nakonec akci uspěchal.

Dallší zajímavou nahrávku před otevřenou bránu likvidoval brankář Hogg, který byl včas na zemi. Hostující kapitán Roderick Briffa sice získal proti přesile míč a dokonce se mu podařilo ustát následný atak soupeře, jenže vše pokazil nepřesnou nahrávku při dobře se rozvíjející akci. Ani Italové ale nikam nespěchali a většina jejich akcí se odehrávala maximálně poblíž pokutového vápna soupeře. Zajímavou ránu z větší vzdálenosti si připsal Marco Verratti, který pálil těsně nad!

Když byla za námi téměř půlhodina, s míčem u nohy se Effiong rozeběhl vstříc Buffonovi. A protože jej nikdo neobtěžoval a obránci domácích spíše přihlíželi, postupoval sám na italského gólmana. Následně vypálil, jenže jeho projektil jen těsně minul bránu překvapeného Buffona. Až pět minut před koncem první půle se málem Italové dočkali. Eder, který je nyní v Sampdorii Janov v oslňující formě, se dostal k vápnu soupeře a odtamtud tvrdě vypálil. Jen těsně minul pravou tyč Hoggovy brány!

Dnes to prostě nebyla hladová Itálie a utkání nevycházelo ani jejím dříve velkým osobnostem. Andrea Pirlo, jehož přímé volné kopy jsou bezmála legendární, se nemohl dostat do tempa a jeho akce zpravidla končili nepřesně. Ofenzivní linie téměř nenapadala a záložní řada postrádala dynamiku.

Italská rozehrávka se nelepšila ani ve druhém dějství. Fanoušci zřejmě čekali mnohem lepší výkon od svých miláčků, jenže ten se zatím nedostavoval. Veratti s Pellém dostali míč až k Éderovi, kterého si však strážila obrana hostí. Andrea Bertolacci pokračoval ve svých matných výkonech po přestupu do AC Milán a byl střídán již deset minut po změně stran jako první. Vystřídal jej zkušený záložník římského Lazia Marco Parolo, který měl do hry vnést dynamiku. Po chvíli rozmýšlení zvolil střelu Manolo Gabbiadini, který chtěl především trenéru Sarrimu ukázat, že na lavičku je ho škoda. Krásnou ranou však napálil jen břevno!

Právě Manolo Gabbiadini ale více prostoru nedostal. Byl totiž vystřídán Antoniem Candrevou. A jeho kouzlo se projevilo prakticky ihned. Itálie se dlouho trápila, ale nakonec se jí podařilo prostřelit brankáře Hogga. Dvacet minut před koncem utkání se totiž prosadil muž, který se trefil i v posledním vzájemném utkání. Graziano Pellé byl přesně tam, kde měl být, aby se protlačil do blízkosti brankáře na centr od Antonia Candrevy. Italové si mohli oddychnout, protože konečně prolomili obrannou linii hostí!

Itálie byla při chuti a další akci Candrevy neproměnil Pellé jen díky vlastní neschopnosti. Deset minut před koncem utkání měl na kopačce další branku Marco Parolo, který skvěle pálil po dobrém centru od Candrevy. Na místě však byl Hogg a poradil si. Stejně jako si nakonec celá italská jedenáctka poradila s Maltou. Třebaže to žádný fotbalový festival rozhodně nebyl.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Budou hrát doma a tak tipuju vítězství nad 3 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Neuminho92

"Jediný bodový přísun Malty v tomto kvalifikačním cyklu se odehrál proti Bulharsku, když se na stadionu v Sofii hrálo 1:1, když se po Mandžukićovi trefil z penalty Candreva. " Jn za bulhary Mandžukič a Candreva za Maltu

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele