Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
10.10.2014 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Itálie - Ázerbájdžán 2:1

Itálie si díky jedinečnému výkonu obránce Giorgia Chielliniho připisuje těsnou výhru nad hosty z Ázerbájdžánu a v Palermu získává tři body. Obránce Juventusu se postaral o všechny tři góly, přičemž dvakrát se trefil do sítě soupeře, jednou neomylně zamířil do vlastní brány.

Dres Itálie před diváky na stadionu Renza Barbery oblékl například turínský obránce Matteo Darmian, do základu se dostal také římský záložník Alessandro Florenzi. Ofenzivní dvojici tvořili mladí přátelé Simone Zaza a Ciro Immobile. Ve středu zálohy se objevil také uzdravený Andrea Pirlo, takže jen lavička zbyla na borce jako Marco Verratti, Mattia Destro nebo Antonio Candreva z římského Lazia.

Z pravé strany hřiště odcentroval italský obránce De Sciglio a do jeho centru se položil Zaza, ale jeho pokus nemířil přesně. Mladík oblékající barvy Sassuola mířil těsně vedle. Matteo Darmian hodně zlobil obranu soupeře a po pár minutách od začátku utkání se dostal do zajímavého průniku. Následný centr pod sebe posílal na nabíhajícího Claudia Marchisia, ale zkušený záložník, který hájí barvy turínského Juventusu, mířil nakonec hodně mimo.

Itálie několikrát profitovala z umění zkušeného záložníka Pirla. Mozek Staré dámy zahrával nebezpečný rohový kop a hned je z toho problém pro obranu Ázerbájdžánu. Na míč si totiž naběhl obránce Bonucci a hlavou posílá míč k levé tyči, gólman Kamran Ağayev jen reflexivně vyrazil na rohový kop. Andrea Pirlo se postavil k rozehrávání další standardní situace, ale ani jeho přímý volný kop neznamenal vedení Azzurri. K míči se dostal Andrea Ranocchia, ale obránce Interu Milán pálil mimo.

Andrea Pirlo se stal hlavním nahrávačem dnešního úspěchu Itálie. Tým trenéra Contiho se krátce před poločasem konečně dočkal, když Pirlo rozehrál další rohový kop a posadil míč na hlavu nabíhajícího spoluhráče z dresu Bianconeri. Giorgio Chiellini se skvěle zorientoval a jeho přesná hlavička zamířila přesně k tyči!

Tři minuty po změně stran se do zakončení dostal dravý mladík Simone Zaza. Další centr za obranu hostí vymyslel aktivní obránce Bonucci, který nahrával na zakončujícího Zazu. Mladík ze Sassuola se efektivně pověsil do vzduchu a zakončoval nůžkami do brány. Brankář Kamran Ağayev ale včas zasáhl. Simone Zaza se dostal také do další šance, kdy mohla Itálie navýšit skóre utkání a pojistit si výhru. Po centru se v pokutovém území dostal ke střele, ale nezamířil přesně a brankář Kamran Ağayev si mohl oddychnout.

Zajímavý okamžik prožil Giorgio Chiellini. Oceňovaný obránce turínského Juventusu se nachomýtl k nenápadné situaci, když míč z rohového kopu dostal do špatné brány. Zkušený brankář Gianluigi Buffon byl bez šance a Itálie musela dotahovat. To byl pro Azzurri šok, ale Giorgio Chiellini se s rolí zatracence nesmířil.

Skvělá souhra dvou hráčů jednoho týmu z ligy i reprezentace byla k vidění po akci střídajícího Sebastiana Giovinca. Sebastian Giovinco poslal do vápna skvělý centr, na který si naběhl právě stoper Giorgio Chiellini. Ten se do míče opřel znovu a znovu měl úspěch. Brankář Kamran Ağayev nestačil napravit zaváhání svých spoluhráčů a kapituloval podruhé. Chiellini se mohl radovat z prvního hattricku v reprezentaci. Co na tom, že jeden z gólů padl do špatné brány? Itálie si díky němu ponechala tři body. Nic na tom nezměnila ani povedená rána Giovincova, kterou zastavilo břevno. Azzurri pod Contem nadále vyhrávají a zdá se, že se celý tým dává opět dohromady.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Italove jen splni povinnost...tip 1...2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EarTher

2:1 - docela bída. Pořád nechápu postavení Zazy. Překvapil mi Giovinco

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Chiellini HAT-TRICK.... ...jebo te tvuj JUVENTUs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele