Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
14.11.2014 18:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Gruzie - Polsko 0:4

Fotbalisté Polska dokázali potvrdit mírnou úlohu favorita na půdě Gruzie a po jasné výhře 4:0 si do tabulky připsali nesmírně cenné tři body. Díky tomu se prozatím osamostatnili na prvním místě s deseti body a stále tak živí slušnou šanci na přímý postup do Francie. Gruzie naopak zaznamenala už třetí porážku ze čtyř utkání a její naděje se začíná snižovat. Se třemi body je v tuto chvíli stále předposlední pátá, horší je pouze outsider z Gibraltaru.

V úvodním dějství byly k vidění šance na obou stranách, ovšem po změně stran byli hosté přeci jen o něco aktivnější a dokázali vstřelit hned dvě branky. Polsko mohlo jít do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se na levé straně uvolnil Arkadiusz Milik a velmi nebezpečně vypálil, jeho padáček nakonec narazil do spojnice břevna a tyče. Přesně v polovině úvodního dějství zahrozil na druhé straně Kankava.

Ten se dostal do velmi solidní pozice po zablokovaném přízemním centru Ananidzeho z pravé strany a z první mířil příliš vysoko. Po necelé půl hodině hry se po skvělém pasu Jędrzejczyka dostal do zakončení Grosicki, ovšem jeho dobře mířenou ránu ke vzdálenější tyči vyrazil fantastickým zákrokem domácí gólman Loria. Ihned na to vypálil po krásné zasekávačce Piszczek z hranice pokutového území, ale mířil o pár decimetrů nad horní tyčku.

Deset minut před přestávkou mohl poslat domácí do vedení Ananidze, jenomže po přímém volném kopu šel balón těsně vedle pravé tyče. Polsko se dostalo do vedení pět minut po změně stran a utkání tak nabralo nové obrátky. V 51. minutě po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval před branku Grzegorze Krychowiak a tam našel osamoceného Kamila Glika, který umístěnou hlavičkou do horní poloviny branky otevřel skóre utkání.

Vyrovnáno mohlo být v 65. minutě po nebezpečné střele Kankavy, avšak ani on nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Závěrečnou dvacetiminutovku zvládli mnohem lépe hosté. Po centru Jodłowiece do pokutového území prodloužil Glik míč hlavou na přední tyč a tam s přehledem poslal míč do sítě Krychowiak - 0:2. Neuběhly ani dvě minuty a Poláci pečetili své vítězství zásluhou Sebastiana Mily.

Ten využil parádního přiťuknutí od Jodłowiece a krásnou ranou rozvlnil síť potřetí. Ve zbývajícím průběhu už oba výběry spíše dohrávaly, nicméně ještě v nastaveném čase přidal favorit utkání svůj čtvrtý gól. Po tečované střele Lewandowskiho se k dorážce dostal Milik a se zakončením do odkryté svatyně neměl větší problémy - 0:4. Hosté si především za svou skvělou produktivitu tříbodový zisk rozhodně zasloužili.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci jsou silní 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Knight_in_fire

@komunista - 4:0. Piękne zwycięstwo, ostatni gol był z jajem. Roznieśliśmy ich na pełnej kurwie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele