Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
29.03.2015 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Gruzie - Německo 0:2

Německo podle očekávání zvládlo svůj duel s Gruzií a získalo tři body. V zápase sice nepadalo tolik branek, jak by si hostující fanoušci možná přáli, ale reprezentanti německého celku jednoznačně dominovali. Trefili navíc dvakrát brankovou konstrukci.

Od Německa se očekávalo jasné vítězství a trenér Joachim Löw před zápasem sliboval jasně ofenzivní rozestavení. I proto poslal na hřiště Reuse, Müllera, Götzeho nebo Schweinsteigera. Ten nastoupil s kapitánskou páskou na ruce. Jeho protějškem se stal Kankava. Ten měl tvořit hru pro jediného hrotového útočníka domácí Gruzie, kterým se opět stal Mčedlidze.

Německo vstoupilo do zápasu jednoznačně aktivněji. Özil se dostal k míči na pravé straně, přiťukl jej do běhu Müllerovi a ten odcentroval do vápna. Jeho pokus ale nikdo ze spoluhráčů nezachytil. Po další přesné spolupráci Götzeho s Müllerem mohl zakončovat Marco Reus, ale těsně před ním odklidila míč z cesty obrana Gruzie. Prvního střídání jsme se dočkali už po 4 minutách hry, kdy musel ze hřiště odejít Amisulašvili, kterého nahradil Dvali.

O chvíli později se mohli Němci dostat do vedení, když si do vápna naběhl na skvělou Müllerovu nahrávku Marco Reus, ale jeho střela skončila na břevně domácí brány! Na opačné straně se jej pokoušel napodobit Kobachidze, jenž pálil za vápnem. Brankář Manuel Neuer byl připraven a ránu lapil. Další rohový kop Němců se od Rudyho snesl k Müllerovi, který na vápna pálil těsně nad!

Po devatenácti minutách se další rohový kop snášel od Rudyho opět k Müllerovi, který tvrdě napálil Kvěrkveliju do obličeje. Tomu následně začala téct krev z nosu, ale byl včas ošetřen. Z pravé strany přilétl do vápna další centr od Müllera, který se následně dostal i s přispěním špatného zásahu obránce k Özilovi, jenže ten pozdě reagoval. Po spolupráci Rudyho s Müllerem se dostal do zakončení z úhlu Mario Gótze, ale pálil těsně vedle. Reus poslal míč do vápna na Özila, který sklepl na Götzeho, který míč vrátil Reusovi. Záložník Dortmundu mířil těsně vedle.

Německo se poté na chvíli odmlčelo, ale možná to byl úmysl, jak uspat svého soupeře. Pět minut před koncem první půle totiž udeřilo. Od Özila se míč dostal do vápna na Götzeho, který si míč zpracoval, obhodil si Kašiu a ještě nahrál Reusovi. Hvězda Borussie se nemýlila a poslala Německo do kýženého vedení!

Stejný hráč se mohl prosadit také o minutu později, když po pár krocích vypálil, jenže mířil jen do brankáře Lorii. Ten dokázal tvrdou ránu vyrazit na břevno. O minutu později Müller vstřelil branku, jenže stál v ofsajdu. Vše si ale vynahradil hned z další akce, když dostal míč od Özila. Ten si obhodil Kašiu a střelou k tyči překonal i Loriu - 2:0 pro favorita.

V nastaveném čase ještě pálil k tyči Özil, jenže narazil na pružného brankáře Loriu. Do druhé půle už nastoupil Čanturija, který vystřídal Okriašviliho. První střelu Gruzie vyslal Lobžanidze, jenže zamířil hodně vysoko nad břevno. Němci se poté přesunuli opět před vápno domácího týmu a postupnou kombinací čekali na šanci ke vstřelení branky. Reus nahrával na Müllera, ale jeho pokus se do finální fáze nedostal díky skvělému zásahu Dvaliho. Özil poslal pěkný míč do vápna na Götzeho, ale ten vybojoval jen rohový kop.

Hodně vidět byl Čanturija, který disponuje skvělou technikou i solidní rychlostí a několikrát obehrával veličiny v soupeřově obraně s ledovým klidem. Po hodině hry zahrávali Němci další rohový kop a celou akci zakončil Marco Reus střelou do břevna! Marco Reus se změnil ze střelce na nahrávače o chvíli později, kdy Německo kontrolovalo hru. Reus nahrával na vápno Götzemu, ale ten pálil těsně mimo! Reus pálil nebezpečně také po faulu na svou osobu, ale Loria byl připraven. Německo si nakonec poradilo a vyhrálo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci musi do plnych...i kdyz nehraji doma musi s prehledem zvitezit...tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Noustress

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

to kto dal že sa slovensko neudrží na 1. mieste v kvalifikáci na me

ja vám dám ono vihrá 1.miesto vo všetkom vi jedni česi

vy ani nepostúpite

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele