Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
11.10.2015 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Finsko - Severní Irsko 1:1

Hráči Severního Irska se rozloučili s kvalifikační skupinou F nerozhodným výsledkem 1:1 na půdě Finska a nakonec vyhráli o jediný bod před druhým Rumunskem. Svůj postup oslavili v předchozím utkání s Řeckem, kde zvítězili 3:1. Nyní ve Finsku dlouhou vedli nejtěsnějším poměrem, ovšem domácí dokázali srovnat tři minuty před koncem. Finové se na evropský šampionát do Francie nepodívají, obsadili čtvrté místo s dvanácti body.

Více gólových příležitostí bylo k vidění v prvním poločase a mírně aktivnější byli hosté, ovšem také domácí si vytvořili několik vyložených možností. Nicméně do té úplně první se dostalo Severní Irsko v 8. minutě. Po krásném centru do pokutového území byl Lafferty překvapen a k míči se před prázdnou brankou nedostal včas. Ihned na to po velkém zaváhání domácího družstva zahrozil Dallas střelou ze čtrnácti metrů.

Gólman Hradecký byl ale u své pravé tyče připraven a dokázal balón zkrotit. Po necelé půl hodině hry se dopustila chyby obrana Severního Irska a v dobré pozici se ocitl domácí kapitán Sparv, jenže hostující svatyni vůbec netrefil. Ihned na to se na druhé straně po kombinaci Brunta s Dallasem dostal do zakončení Lafferty, jenže následná střela mu nevyšla. Severní Irsko vstřelilo svou jedinou branku v 31. minutě.

Domácí nedokázali odvrátit rohový kop do bezpečí, poté se k centru na pravé straně dostal McGinn a našel před brankou Craiga Cathcarta, který se trefil přesně hlavou na zadní tyč. Domácí mohli vyrovnat o tři minuty později, jenže po přihrávce z pravé strany a následné teči Pohjanpala skvěle zasáhl u pravé tyčky gólman McGovern. V první nastavené minutě se stejný hráč dostal do dobré pozice, ovšem prostor tří tyčí netrefil.

Pět minut po přestávce přihrával Uronen z levé strany a Pohjanpala z první pálil nad horní tyčku. Hosté mohli pojistit své vedení zhruba deset minut před koncem, ovšem Hradecký si na konto připsal dva dobré zákroky. Finsko nakonec vyrovnalo v 87. minutě. Po pasu z pravé strany sklepl Hämäläinen míč pro skluzujícího stopera Pauluse Arajuuriho a ten procedil míč kolem brankáře McGoverna.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele