Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
14.10.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Portugalsko 0:1

Po domácím výbuchu s Albánií byl pro Portugalsko zápas v Dánsku obzvláště důležitým. Nakopnout v druhém kvalifikačním kole svou pouť na mistrovství Evropy se nakonec hostům podařilo, byť se jejich vítězství 1:0 nerodilo vůbec hladce. O jedinou branku zápasu až v páté minutě nastavení se nepostaral nikdo jiný než Cristiano Ronaldo.

Portugalci sice měli po většinu zápasu navrch a vytvořili si více brankovým příležitostí, jenže domácí brankář Kasper Schmeichel ukázal, že po slavném tatínkovi nepodědil jen jméno a předvedl výtečný výkon, který hosty po dlouhou dobu přiváděl k šílenství. Přesto nakonec v devadesáté páté minutě na gólmana Leicesteru po Quaresmově centru Cristiano Ronaldo vyzrál, díky čemuž si Portugalsko ve skupině I připisuje svou první výhru a vůbec první body. Fernando Santos tak za sebou má úspěšnou premiéru na portugalské lavičce.

Hned v první minutě se Dánové dostali k prvnímu ohrožení branky, když z přímého kopu pálil Christian Eriksen, ovšem trefil jen hráčskou zeď. Hosté pak na úvod zápasu převzali iniciativu a Kasper Schmeichel si musel připsat první dva zákroky po dvou střelách Ronalda a jedné Dannyho. Kapitán a jasně největší hvězda portugalského výběru nepolevovala ve snaze pálit jednu ránu za druhou ani ve zbytku poločasu, jenže své další dva pokusy trefil pouze mimo tři tyče. Přesto musel být Schmeichel na pozoru, když pokoušel štěstí Nani. Nakonec to tak byli poněkud paradoxně domácí, kdo si v první pětačtyřicetiminutovce vytvořil největší šanci. Deset minut před odchodem do šaten totiž Michael Krohn-Dehli trefil již z vnitřku pokutového území brankovou konstrukci.

Po změně stran se pak portugalská ofenziva nadále rozbíjela napadrť o výtečného Schmeichela. Ten se znovu blýsknul v padesáté minutě, když nohou vykopl další Ronaldovu střelu gólových parametrů. Když už se v závěru utkání zdálo, že ani jeden z celků nedokáže najít vítězný gól a zápas skončí zaslouženou remízou, zvládnul vrchní kanonýr Realu Madrid přece jen strhnout všechny body na stranu hostů. Skvělý výběr místa při Quaresmově centru zajistil Ronaldovi poměrně pohodlné zakončení, kterým svému novému trenérovi po nedávném odvolání Paula Benta zajistil vítězný start a o poznání lepší náladu před další reprezentační přestávkou.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Portugalsko je v prdeli , 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko na to momentalne bohuzel nema aby vyhrali v docela silnem Dansku..budou radi za bod..tip X...1:1(Ronaldo z penalty)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
VojtovaChelsea

každej dá min. gól

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bayern987

2:0 doufám

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vikingové vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Quaresmaaaaaa - > Ronaldooooouuu :-)..Zápas celkově nic moc, ale ta poslední minuta mi za to sledování stála. Jakou jsem měl radost, když jsem viděl Ricarda vyběhnout na trávník... Geniální přihrávka + geniální Ronaldo = Santosovi první tři body :) Dle zápasu si nezasloužil vyhrát nikdo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele