Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
14.06.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bělorusko - Španělsko 0:1

Španělé si poradili s domácími Bělorusy, i když žádný gólostroj se dnes nekonal. Spíše jsme se dočkali tuhého odporu domácích, kteří se snažili neinkasovat. Sami také několikrát ohrozili brankáře Ikera Casillase. Jedinou branku utkání vstřelil záložník David Silva, který se prosadil minutu před koncem první půle.

Španělsko se chtělo vytáhnout i proti Bělorusům. V Borisově nastoupil od začátku i kritizovaný stoper Gerard Piqué, na kterého se ještě nedávno pískalo. Dnes musel zasahovat proti hráčům jako Majewski, Hleb nebo Kornilenko. To hosté nastoupili od prvních minut s hvězdami jako Pedro, Fábregas, Silva či Busquets.

Zkušený křídelník z Barcelony jménem Pedro se dostal k odraženému míči, jenže už brankáře Gorbunova neprostřelil. Jeden z mnoha soubojů pak na druhé straně svedl Kornilenko s Ramosem. Cesc Fàbregas vybídl ke střele Moratu, ten ale pálil těsně vedle tyče Bělorusů! Pedro byl v prvních minutách k nezastavení, což dokázal několikrát. Utekl obráncům Běloruska a následně zakončil, jenže pálil jen do náruče Gorbunova.

Brankář Gorbunov byl hodně zaměstnaným mužem a několikrát se dostal do problémů. Například při zakončení Sergia Ramose. Stoper Ramos si skvěle udělal prostor na hlavičku ve vápně, narazil však na pohotový zákrok brankáře. Snaha španělských hvězd se nesetkávala s velkým úspěchem. Nejčastěji se do zakončení dostávali trochu netypicky střelami z větší vzdálenosti, namísto poklidné rozehrávky, na kterou jsme často zvyklí.

Jordi Alba si naběhl na dlouhý pas, ale jeho překrásná rána z první mířila těsně nad břevno! Deset minut před koncem první půle v pokutovém území padl k zemi Alvaro Morata, který evidentně chtěl získat pro svůj tým penaltu. Sudí ale nesouhlasil a rozpažil. Hostům se však přeci jen povedlo dostat se do vedení. Minutu před koncem první půle Fàbregas rozehrál volný přímá kop a brankář Gorbunov udělal obrovskou chybu. Míč totiž nezasáhl a podběhl jej. Toho využil David Silva, který prostřelil vše před sebou a slavil!

Minutu po návratu obou účastníků ze šaten se do další akce pustil Cesc Fábregas, který pálil těsně vedle. Ani domácí se ale nehodlali vzdát a jali se útočit. Kornilenko si naběhl mezi obránce a pohotově chtěl zakončit. Brankář Iker Casillas však včas vyběhl! Ke střele z velké dálky napřáhl Busquets a Gorbunov měl co dělat. Deset minut po změně stran se do další velké šance dostali domácí! Míč se po rozehrání rohového kopu dostal k Bordačevovi, který vůbec nebyl hlídán. Následně si položil dva obránce a pálil. Mířil ale hodně vysoko! Brankáře Ikera Casillase ohrozil po hodině hry záložník Majewski, který pálil velmi dobře. Zkušený gólman Realu Madrid Iker Casillas ale byl včas na místě!

Na opačné straně se blýskl skvělou akcí mladý talent Alvaro Morata, který postupoval sám na bránu Bělorusů. Místo střely ještě nahrával, ale obránci Bělorusů včas přistoupili k útočníkovi Juventusu a celou akci zastavili! Do dalšího ataku se odvážně pustil Kornilenko, který nakonec nezakončil přesně. Deset minut před koncem utkání se záložník a dosud jediný střelec utkání David Silva pokusil o další ránu. Ta mu ale příliš nesedla.

Stejný hráč mohl celé utkání definitivně rozhodnout pět minut před koncem, když si naběhl na skvělou vybídku čerstvého křídelníka ze Sevilly Vítola. Brankář Gorbunov však předvedl výjimečný zákrok a ránu vyrazil! Střídající Vítolo mohl dát další branku minutu po uplynutí 90 minut, jenže obrana Běloruska jeho pokus zablokovala.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1 :-P

Reagovat
smazaný uživatel

1 - 0. Bělorusko má kvalitní tým, ve kterém má i takové hvězdy jako jsou Černyg, Šitov, Křivec, Polakov, Chleb, Pusina

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu neverim. Sice to byl jen pratelak, ale prohrali s Ruskem 2:4 a Spanelsko je Spanelsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý den . Viděl jste ten zápas? Já ano, Bělorusko vedlo 2 - 1, 4 gól dostali až na samém konci utkání (mám dojem že to byla 92 minuta). jinak hráli docela slušně, po 1. poločase vystřídali dobře chytajícího Černika a další 4 hráče. Se Španělskem hrají doma, bude skoro vyprodáno (11 000 z 14 000 míst). S Makedonií hráli pěkně, podle mě za to může nový trenér Chackevič, pokud to Španělsko podcení, klidně můžou překvapit... Na takový kurz bych si možná i vsadil

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dneska snad naživo, už už pomalu vyrážím směr Borisov

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
jackinho10

Vite nekdo, co rekl Pique o Ronaldovi?

Reagovat
smazaný uživatel

ze je buznicka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele