Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina F
17.11.2007 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Španělsko - Švédsko 3:0

Nepovedený start do kvalifikace je zapomenut, Španělsko doma snadno přehrálo Švédsko a zajistilo si postup do Rakouska a Švýcarska. Jistotu naopak nemají fotbalisté ze severu Evropy.

Prakticky z první vážnější situace hned udeřilo. Ve 14. minutě zahrával Xavi rohový kop, Fabregas poslal míč na Capdevillu a ten z hranice pokutového území nekompromisně zavěsil - 1:0.

Domácí rychle vstřelená branka definitivně uklidnila a ve třicáté minutě měli blízko ke zvýšení vedení poté, co Villa z trestného kopu orazítkoval tyč. Více štěstí měl ve 39. minutě Iniesta, který si naběhl na pas od Capdevilly a ani on nedal Isakssonovi šanci - 2:0.

Na druhou branku domácích dokázal rychle odpovědět Ibrahimovič, radost mu však zkazil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího. Do kabin se tak šlo za dvoubrankového vedení domácích a zaplněné Santiago Bernabeu mohlo začít chystat postupové oslavy. Ty nepokazil ani druhý poločas, v jehož úvodu chyběly decimetry střelám Xaviho a Fabregase. Definitivní pojistka španělského postupu přišla v 65. minutě. Po dalším rohovém kopu Xaviho zakončoval opět Capdevilla, jeho pokus sice obránci vykopli z brankové čáry, připraven však byl Sergio Ramos a ten už se nemýlil - 3:0.

Po třetí brance se utkání už jenom dohrávalo z povinnosti. Domácí si následně užívali postupové radosti, Švédové zase musí myslet na poslední kvalifikační zápas, v němž budou hrát o postup. Doma proti Lotyšsku jim k jistotě bude stačit bod a spoléhat budou i na Španělsko, které v posledním zápase přivítá Severní Irsko.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*Lion

Souboj dvou týmů,kteří mají účast prakticky jistou. Španělsko se oproti začátku kvalifikace zlepšilo a to budou chtít potvrdit i v tomto prestižnim zápase. To se ovšem dá tvrdit i o Švédech a tak se dá očekávat hodně zajímavej a napínavej zápas,ve kterym se nakonec budou radovat domácí po těsné výhře

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko hraje venku líp než doma. Bude jim stačit nepustit španělsko před sebe. Myslím, že se jim to povede (v případě, že španělům zápas nevyjde nějak extrémně) Vidím to spíš na 0:0

Reagovat
HOST*DiSi

Švédům stačí remíza Španělé by měli vyhrát aby si to zbatečně nekomplikovali Tipuji remízu

Reagovat
HOST*DiSi

Švédi si zajístí postup doma s Lotyšskem Tenhle zápas budou chtít uhrát na remízu to se jim podaří ale jenom v poločase tedy aspoň doufám

Reagovat
smazaný uživatel

změna názoru =

Reagovat
smazaný uživatel

Na tvuj názor se tě nikdo neptal cipe

Reagovat
smazaný uživatel

však sem taky nic neřekl, jen se usmívám nic proti. Znělo to jen jako vyjádření ČTK

Reagovat
smazaný uživatel

Zcela vyrovnané.Bude to kompromis = remíza. Ale s lepší formou si momentálně tykají Švédové. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane jo. Koukám, na výsledek a na návštěvu, to na národní tým ve Španělsku není zase tak normální. U Švédů asi hrála roli i jistota postupu, jinak by to pro ně byl docela klepec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistotu Švédové ještě nemají, ale je jasné že si to doma pohlídají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejlepších zápasů co jsem kdy viděl.Španělsko předvedlo co je v nich a že když se chce tak to jde.Myslím že Švédsko to zahraje na 0:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele