Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
17.11.2007 20:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemsko - Lucembursko 1:0

Nizozemsko splnilo povinnost, doma přehrálo Lucembursko a zajistilo si postup na evropský šampionát. Fanoušci Oranjes však čekali daleko více, než hubenou výhru 1:0...

Domácí měli o úvodních minut obrovský tlak a svého soupeře přikovali na jeho obrannou polovinu. Mimo prostor tří tyčí nejprve pálili Bouma a Van Bronckhorst, Sneijderovu střelu zblokoval Wagner a v jedenácté minutě zneškodnil brankář Joubert první šanci Van Nistelrooye. Ani dění následujících minut se nijak neodkonilo od začátku zápasu. Z dobré pozice mířil mimo Van der Vaart, další Sneijderův pokus nepustil k Joubertovi Strasser a ve 34. minutě si Joubert už poradil sám, když za svá záda nepustil ránu Sneijdera.

Trápení Nizozemců ukončila až 43. minuta. V ní si Koevermans naběhl na centr Sneijdera a levačkou konečně rozjásal oranžové tribuny - 1:0.

Kdo po změně stran čekal nějakou kanonádu, musel být hodně zklamán. I ve druhé půli se sice hrálo za místy až drtivé převahy domácích, brankář Joubert však hodně dlouho odolával. Nejprve si poradil s pokusem Van der Vaarta, proti další střele téhož hráče mu pomohl Bettmer. Hostující brankář záložníka Hamburku trápil i nadále, choutky na druhou trefu si proti němu marně dělal Koevermans a marně to znovu zkoušel Sneijder. V 76. minutě mohl výhru Nizozemska definitivně zpečetit Koevermans, jeho střela však orazírkovala tyč.

Van der Sar se v domácí svatyni nudil a za celý zápas musel zasahovat jenom jednou - dvě minuty před koncem si snadno poradil s okusem Remyho.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Lion

Na Lucembursku si po Rumunsku zajistí účast na ME i další favorit skupiny, Nizozemsko. Ti sice ve skupině moc golů nedávaj,ale proti Lucembursku si tu bilanci pohodovou výhrou vylepší

Reagovat
HOST*bary72

Soused, nesoused, jasná výhra Tulipánů. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ubohé, rozdíl ve fotbalové kvalitě je o několik stupňů, v zádech skoro 50 000 hrdel a jen 1:0 ? I přes 3 povinné body to je blamáž !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele