Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
17.11.2007 20:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Německo - Kypr 4:0

Německo si před plným stadionem v Hannoveru pohrálo s Kyprem 4:0 a odčinilo tak blamáž s minulého utkání proti českému týmu. Naopak kyperští fotbalisté nedokázali navázat na dobrý výkon z prvního vzájemného utkání, které skončilo překvapivou remízou.

Německo začalo pěkně zostra a už ve druhé minutě se mohlo radovat z vedení. Podolski, který oproti zvykům nastoupil na levém kraji zálohy, přešel v rohu hřiště přes tři hostující obránce, nacentroval a Clemens Fritz hlavou otevřel skóre. Za dalších osm minut ponechali hosté dostatek prostoru Gomezovi, ale ten střelou minul Georgallidesovu branku. Počáteční tlak domácích ale neustával a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 20. minutě Podolski našel krásným pasem Lahma, ten nacentroval a míč se přes Gomeze a Fritze dostal až k Miroslavu Klosemu a ten navýšil vedení domácích. Za další tři minuty to už mohlo být o tři branky, ale Gomezovu střelu po další akci Podolského tečoval mimo branku bek Garpozis. Ve zbytku půle se už nic podstatného neudálo, jediným náznakem šance Kypřanů byl pokus Aloneftise, který ale šel hodně mimo branku stráženou Jensem Lehmannem.

Druhá půle začala v poněkud pomalejším tempu, než ta první, ale opět se Němci dočkali branky velice rychle. Nejprve Kloseho zastavil ofsajd, ale v 53. minutě už na ukazateli skóre svítilo 3:0. Klose našel na pravém kraji pokutového území Podolského a ten podtrhl svůj skvělý výkon střelou do horní části kyperské branky. O čtyři minuty později mohl tentýž hráč přidat čtvrtý gól, ale jeho střelu tentokrát zneškodnil Georgallides. Kypr se i ve druhé půli zmohl jen na jediný slušný útok a v 72. minutě to byl znovu Aloneftis, který vyvedl Lehmanna alespoň na chvíli z nudy. Konečnou podobu dostal výsledek v minutě dvaaosmdesáté a prsty v tom měl opět Podolski. Mladík z Bayernu povodil Christoua a naservíroval parádní přihrávku Hitzlspergerovi, který už měl snadnou práci.

Němci tak stále mají stejně bodů jako český tým, ale kvůli horším vzájemným zápasům jsou v tabulce druzí. Budou tak ještě čekat na případné zaváhání Česka na Kypru, které by jim v případě vítězství v posledním utkání nad Walesem mohlo zajistit prvenství ve skupině.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Lion

Tak tenhle zápas má jednoznačnýho favorita,ale první zápas skončil na Kypru překvapivou remízou. Tenhle zápas bude ale o něčem jinym,navíc budou chtít Němci odčinit potupnou porážku od našeho týmu,nakonec si v poklidu zajistí vítězstv

Reagovat
HOST*bary72

Němci se budou chtět zase blýsknout a nechat zapomenout na potupnou porážku od našeho národního týmu. Bude to jen otázka skóre. Tip 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas už je předem rozhodnut protože když nejde o postup jde o hovno Jasná remíza jsem o tom hluboce přesvědčen Skopčaci jedni ....

Reagovat
smazaný uživatel

Němci suveréně, branky si pěkně rozložili po celý zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele