základní skupiny - skupina A, 2. kolo
17.07.2008 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Španělsko "19" - Maďarsko "19" 0:1

Španělsko ani v zápase proti Maďarsku nepředvedlo očekávaný výkon a soupeři podlehlo 0:1. Jediný gól vstřelil v 70. minutě hry Nagy.

Tempo zápasu překvapivě už od prvních minut udávali Maďaři, velké problémy dělal obraně Španělů zejména útočník Németh. V 6. minutě zahrozil kapitán Maďarského týmu Koma, jeho rána však mířila mimo. Maďaři byli stále aktivnější a zahrávali dokonce slibnou standardní situaci po faulu na Németha, španělský gólman de Gea střelu stihl vyrazit. Větší příležitost měli Španělé až v 17. minutě, Camachova šance ale gólem neskončila. Španělé jinak neměli vyloženou šanci k ohrožení brány Maďarů, jejichž obrana působila velmi jistě.

Velkou příležitost měli Maďaři chvíli před půlhodinou hry, vhodný okamžik ke střele ale propásli a diváci gól ani tentokrát neviděli. Blízko prvnímu gólu byl Fran Mérida, jeho vysoká střela však trenéra nepotěšila. Chvíli před koncem první půle se znovu ukázal Németh, prošel přes čtyři protihráče, jeho následnou přihrávku ovšem Nikházi v gól neproměnil. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vyběhli Španělé se změnou v sestavě. Ivána Bolada, jemuž se zápas nevydařil podle očekávání, přišel nahradit záložník Jordi Alba. Nebezpečný centr poslal k volnému Albovi Mérida, nový hráč na trávníku však špatně zpracoval a šanci tak zahodil. Gosztonyi zkusil překvapit španělského gólmana, ten jeho střelu vyrazil. V 57. minutě nahradil nevýrazného Nikháziho Szabó. Španělé si stále nevěděli rady, jak Maďary překonat, centr Pareja bez problému lapil gólman Gulácsi.

Nejaktivnější španělský hráč Fran Mérida byl v 65. minutě vystřídán Aquinem. Už o dvě minuty později měli Španělé velkou šanci, Parejo vystřelil volejem na bránu, střelu však naneštěstí pro něj zablokoval Nagy. Ihned z protiútoku měl blízko ke gólu i soupeř. Gólman de Gea udělal chybu a až Jordi Alba zachránil svůj tým od inkasovaného gólu z kopačky Korcsmára. O dvě minuty později už ale gól padl. Soto a de Gea se nedohodli a jejich zaváhání potrestal gólem Nagy. Blízko vyrovnání byl Aquino, na správném místě byl ovšem Gulácsi a střelu vyrazil, z dorážky se Aquino netrefil. Další Gulácsiho zákrok se nevidí každý den, Emilio sám před bránou jen do míče trknul, ale gólman Maďarů předvedl fantastický zákrok a míč zneškodnil. Maďaři si již výsledek pohlídali a postupují ze skupiny.

Autor: Vít Sedlák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Emilio ukazal jak nedat nemozne, pohrbil spanelske nadeje na celem euru.

Reagovat
smazaný uživatel

no.... to je teda síla!!!! 0:1 s maďarskem.....

Reagovat
smazaný uživatel

Spanelum chybel Bojan nebo nekdo kdo by byl schopnej to vzit na sebe a dat gola.

Reagovat
Hiko

Nevíte, kde bych našel počet diváků?

Reagovat
smazaný uživatel

já ti to řeknu, protože jsem tam byl...bylo tam kolem 2500 diváků...z toho přes 1 tisíc Maďarů, připadal jsem si tam jak v Maďarsku...dobře fandili, takže atmosféra dobrá ...se těším na neděli, až půjdu na Němce s Maďarama...to bude match!

Reagovat
Hiko

Přibližně to vím taky, byl jsem tam přítomen Chtěl jsem vědět přesné číslo, jestli i tady bylo obligátních příbramských +25%

Reagovat
smazaný uživatel

Přes tisíc Maďarů je podle mě málo, mě přišlo, že 95% diváků bylo Maďarů...bylo dost těžký je přeřvat, ale snažili jsme se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele