základní skupiny - skupina A, 1. kolo
14.07.2008 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Německo "19" - Španělsko "19" 2:1

Hvězdní Španělé neodstartovali mistrovství Evropy vůbec dobře. V úvodním utkání totiž podlehli 1:2 Německu a budou tak muset o postup ještě tvrdě bojovat.

Největší favorité turnaje ze Španělska nezačali utkání podle očekávání. Už v 7. minutě totiž inkasovali a rázně si tak zkomplikovali cíl pro toto utkání, a to jej vyhrát. Gebhart vyslal krásnou uličku za obranu Španělska. Útočník Sukuta-Pasu si v pohodě pokryl záda a vyslal střelu po zemi k tyči, kterou rozvlnil síť.

Ale mohlo být pro hráče ze Španělska ještě hůř. Za dalších deset minut totiž Němci spálili slušnou šanci. Hra byla v prvním poločase poměrně vyrovnaná, v závěru se už ale hrálo nahoru-dolů. Pár sekund před přestávkou si navíc vypracovalo šanci také Španělsko. K zakončení se dostal Alba, ale scházela mu především razance, a proto gólman Zieler bez problému jeho pokus vychytal.

Španělé se na nepříznivý stav snažili reagovat a v 51. minutě byl velmi blízko vyrovnání Emilio, který obešel německé obránce, dostal se dobré pozice, jenže netrefil ideálně míč. Německo předvedlo kvalitní výkon a o pět minut později vstřelilo druhý gól. Po Gebhartově rohovém kopu využil špatného vyběhnutí brankáře Toprak a bez problémů skóroval.

Zanedlouho to mohlo být už 3:0, ale gólman de Gea svůj tým při střele aktivního Gebharta podržel. Nakonec se Španělé přeci jen prosadili. V 66. minutě vstřelil první a poslední gól Španělska útočník Alba. Nejblíže vyrovnání byl v 82. minutě Bolado, který si sice udělal v pokutovém území prostor ke střele, jenže díky zbytečným kličkám přišel o možnost vypálit. Německo tak vstoupilo do turnaje na výbornou.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To máte, vy parchanti španělský, za finále ME "áček"!

Reagovat
smazaný uživatel

Spanele jeste vsem ukazou!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je vidět, kdo fandí Česku a kdo těm posranejm Španělům!!!

Reagovat
smazaný uživatel

německo-španělsko 2:1 sem čekal tak 3:1 pro španěly

Reagovat
smazaný uživatel

Německo do toho!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele