základní skupiny - skupina A, 2. kolo
17.07.2008 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Německo "19" - Bulharsko "19" 3:0

Německo si po dobrém výkonu připsalo nad Bulharskem snadné vítězství 3:0 a postupuje ze skupiny. Góly stříleli Diekmeier, Nsereko a třetí přidal Lars Bender.

Začátek zápasu byl na obou stranách velmi opatrný a oba týmy bojovaly nejvíce ve středu hřiště. Aktivnější byli Němci, přesto se ale na dostřel branky Bulharů nedostali. Z hranice pokutového území vypálil Nsereko přízemní střelu, branku ale minul. V 16. minutě už měli Němci gólovou šanci a Dierkmeier nezaváhal. Dierkmeier dostal z levé strany přihrávku na malé vápno a střelou do protipohybu bulharského gólmana Karadjova dostal Německo do vedení 1:0. Ve 21. minutě musel zraněného Panova nahradit Aleksandrov. Gebhart zkusil střelu z dálky, o metr ale bránu minul. Ve 39. minutě přišlo kvůli zranění střídání i na druhé straně, Sukuta-Pasu odešel a nahradil ho Soyudogru. Těsně před koncem poločasu Německo své vedení ještě zvýšilo. Po levé straně pronikl do pokutového území Bulharů Nsereko a střelou po zemi zvýšil na 2:0 pro Německo.

Oba týmy o přestávce střídaly, za Německo vyběhl do druhé půle místo Latze Sven Bender a za Bulhary místo Mustafy přišel na hřiště Kirov. V 55. minutě prošel po levé straně hřiště až k bráně soupeře Sukuta-Pasu a jeho střelu musel vyrážet gólman Karadjov. Z následného rohového kopu si míč zpracoval Lars Bender a potřetí překonal gólmana Karadjova. V 66. minutě Bulhaři naposledy střídali, odešel Vasilev a nahradil ho Velev. O několik minut později se přidali i Němci, odpočinout si šel autor třetího gólu Lars Bender a místo něho naskočil Vrancic. Žádné zajímavé situace už ale k vidění nebyly a Německo je tak již jistým postupujícím ze skupiny, Bulhaři naopak po skupinové fázi jedou domů.

Autor: Vít Sedlák / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele