14. kolo
25.11.2018 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Lille OSC 2:0

Lille trochu překvapivě padlo v Nice a dokonce domácímu týmu nedalo ani jednu branku. Nice naopak zvládlo po jedné brance v každém poločase. Na úvodní trefu Wylana Cypriena navázal před koncem zápasu Allan Saint-Maximin.

Na půdu trávníku Allianz Riviera nastupovalo Lille jako obávaný soupeř a jako favorit utkání, třebaže ani domácí nejsou od něj v tabulce moc daleko. Utkání začalo poměrně zostra. Do první šance se probíjel mladý útočník Jonathan Bamba, jenž však pokazil střelu a nedal jí dostatek razance. Stejně dopadl o pár momentů pálící Cyprien a do třetice i Saint-Maximin, který k tomu přidal ještě odmávaný ofsajd.

Obránci Nice dobře očekávali rychlé kontry hostí, kterými je Lille v letošní sezoně známé. Na tuto taktiku byli výborně připraveni a obranná řada fungovala na jedničku. I díky tomu mohlo Nice jít do vedení. Už ve 25. minutě vyslal krásný pas do vápna italský kanonýr Mario Balotelli. Adresátem centru byl Wylan Cyprien, který si naběhl za obranu a překonal brankáře Maignana!

O rychlou odpověď se pokoušel Jonathan Ikoné, který kombinoval s Nicolasem Pépém, další rychlonohou hvězdou Lille. Nadějně vyhlížející akci ale zastavila špatná nahrávka prve jmenovaného, který nepochopil náběh Pépého. Při pokusu o dorážku další střely pak záložník Rui fonte atakoval brankáře Waltera Beníteze, za což mu sudí Schneider důrazně domlouval.

První poločas zajímavého klání přinesl jednu branku a hodně snahy Nice, zatímco hostující Lille v aktivitě zaostávalo. Moc aktivity začátek druhé půle nenabízel a Lille, ačkoli prohrávalo, mělo problémy s dobře fungující obranou domácí ekipy. Saint-Maximin vyslal deset minut po změně stran dobrý centr do vápna, jenže nikdo z jeho nabíhajících kolegů se s balonem nepotkal.

Nice kombinovalo velmi jednoduše a zejména přechodová fáze mu šla bez větších potíží. Rychlostně dobře vybavení hostující hráči dnes nepůsobili lehce a balon jim u nohou někdy až překážel. Dvacet minut před koncem utkání se ze hry poroučel Mario Balotelli, který si dnes gól nepřipsal, ale přesto působil hodně nebezpečným dojmem. Do hry se dostal také hostující útočník Loïc Rémy.

Ani on ale svěží vítr do hry strnulého Lille nepřinesl a nenabídl nic, s čím by si obranná řada domácího Nice nedokázala poradit. Do další šance se po rychlém individuálním postupu hnal Saint-Maximin a záložník Thiago Maia ho fauloval jen za cenu žluté karty.

A to se stalo hostům osudným. V 79. minutě totiž domácí definitivně rozhodli o tom, kdo že si dnes bude brát tři body. Po předchozím faulu na svou osobu se Allan Saint-Maximin dostal ve vápně k dorážce a s pomocí teče obránce Dabily procpal míč do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele