23. kolo
01.02.2019 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille si s naprostým přehledem poradilo s Nice

Lille přehrálo na domácím hřišti jednoznačně Nice a na druhé příčce bude čekat, jestli se Lyonu podaří proti PSG stáhnout ztrátu zpět na tři body. Avšak kouč Christophe Galtier už před sezonou deklaroval, že se se svými svěřenci hodlá soustředit především na svoji práci a nebude se ohlížet po ostatních, což mu zatím dokonale vychází.

Na šestačtyřiceti bodech z 23 zápasů Les Douges od roku 1994, kdy byl ve Francii zaveden tříbodový systém, ještě nikdy nebyli. Této metě se začali přibližovat už po sedmi minutách hry. Jonathan Ikoné poslal z levé strany přízemní centr natolik ostrý, že si s ním Dante nedokázal poradit. K veliké radosti za ním stojícího Rafaela Leaa, jenž mohl zblízka bez větších potíží prostřelit Waltera Beníteze - 1:0.

Ikoné jen o čtyři minutky později narazil jmenovci Bambovi, jenž však na brankáře Nice nevyzrál. Nejlepší střelec Lille Nicolas Pépé o sobě dal poprvé vědět po patnácti minutách hry, když vyšachoval Danteho a svou pumelici napálil do břevna. Leao si následně naběhl na centr Zekiho Celika, jenže jednička ve službách Les Aiglons stála zase přesně tam, kde měla.

Ujala se tedy až situace z 37. minuty. Na polovině hrací plochy obral Nicolas Pépé o balon Malanga Sarra a pelášil směrem ke svatyni Vieirova týmu. Na výběr měl ze tří v podstatě neobsazených spoluhráčů. Jenže při své současné formě si natolik věří, že vzal celou situaci na sebe a obstřelil nebohého Danteho. Míč zapadl přesně k levé tyči a Lille vedlo 2:0.

Hned poté se trenér Orlů rozhodl pro změnu formace, nicméně mu to nebylo ve výsledku nic platné. Ikoné a Pépé totiž zlobili i po změně stran. Po Maolidově centru to zlomek vteřiny vypadalo napínavě. Allan Saint-Maximin však na letící míč těsně nedosáhl. Nice nepomohly ani další nově příchozí borci. Místo toho v 73. minutě Pepé pobídl přihrávkou Bambu, jenž tváří v tvář Benítezovi uspěl rovněž šikovným obstřelem - 3:0. Dante měl v 85. minutě velikou kliku, když tečoval střelu aktivního Pépého pouze do tyče vlastní svatyně. Pierre Lees Melou si v poslední minutě řádné hrací doby ještě vyšlápl na Xeku a od rozhodčího Miguelgorryho vyfasoval červenou kartu.

Početní výhody domácí využili čtyři minutky poté, když centr Jérémyho Pieda přistál přesně na hlavě Loïca Rémyho, pro něhož nebylo nikterak složité ze čtyř metrů rozvlnit síť - 4:0.

O patnáctou výhru bude LOSC usilovat za týden na Stade du Roudourou v Guingampu. Nice přivítá na stadionu Allianz Riviera soupeře z Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele