23. kolo
27.01.2018 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Metz - OGC Nice 2:1

Od roku 2005 čekaly Méty v rámci Ligue 1 na jakékoli vítězství nad Nice. A tentokráte přišlo na řadu v opravdu pravou chvíli. Po opravdu bídně odehraném podzimu rozšířily svou bilanci bez porážky na číslo šest z uplynulých sedmi kol a stále notně oživují své naděje na záchranu. Hlavním strůjcem domácího úspěchu byl bezpochyby Nolan Roux.

Francouzský útočník patří ve francouzské nejvyšší soutěži již k ostříleným matadorům. Ať už působil jako velká opora Brestu, oblékal dres Lille nebo St. Étienne, nikdy se mu v lize nepodařilo za sezónu nastřádat více jak devět branek. Během uplynulých dvou měsíců je ale v opravdu parádní formě a už nyní na tuhle metu dosáhl.

První poločas nabídl pár šancí na obou stranách, bylo vidět, že se oba týmy snaží s bezbrankovým skóre něco udělat, ve finále však bylo tím nejklíčovějším okamžikem vyloučení Leesa Meloua ze 38. minuty. Ten ve vzduchu trefil Miličeviče podrážkou kopačky do oblasti ramene, a i když v jeho počínání nebyl úmysl, červená karta byla na místě.

Přesilovku se snažily Méty zužitkovat co nejdříve, a tak těsně před obrátkou napřáhl zpoza vápna Mollet, střílel však jen doprostřed brány, kde stál připravený brankář Benítez. V 50. minutě se již poprvé prosadil gólově Roux. Ten přebral přihrávku od Mandjecka, naštrádoval si to přes čtvrt hřiště za pokutové území, a odtud zamířil přesně na bližší tyčku.

I oslabení se ovšem Nice podařilo odpovědět na nepříznivý vývoj utkání. Do Srarfiho v šestnáctce vrazil nešťastně bránící Niakhate a rozhodčí Hamel nařídil penaltu. K té se postavil Balotelli, jehož směr střely gólman Kawašima parádně vystihl, měl ovšem smůlu, že balón vyrazil pouze k italskému bouřlivákovi, jenž už napodruhé nezaváhal.

Poslední a rozhodující slovo ale měli nakonec svěřenci Frédérica Hantze. V 62. minutě Miličević přetáhl centr z levé strany na tu opačnou, tam Mollet chytře z voleje usměrnil míč do středu vápna, odkud Roux pohotově skóroval. Vyrovnat mohl v nastavení snad jen Balotelli, s jeho přímým volným kopem si ovšem Kawašima poradil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

After look this I can say this has the care of the every point http://mycomputerwindows10.com which is related to the search my computer windows 10. Every keen step mention in this project very carefully and perfectly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele