29. kolo
11.03.2018 15:00 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

EA Guingamp - OGC Nice 2:5

Možná nejlepší zápas v dresu Nice prožil Alassane Pléa, který ještě na jaře loňského roku musel přetrpět ošklivé zranění kolene, a i když v této sezóně střelecky dosud tolik nezářil, svými čtyřmi brankami doslova pohřbil Guingamp. Domácí tak ani náhodou nenapravili minulý mizerný výkon v Angers, hosté naopak navázali na své předchozí vítězství nad Lille.

Pět gólů letos inkasoval bretaňský celek naposledy v listopadu minulého roku proti Monacu. Aspoň po prvním poločase nevypadala jeho situace nijak kriticky. Již v 9. minutě se ujal vedení z penalty, kterou sudí Jochem nařídil za faul Marlona na Coca v pokutovém území, a Grenier se z bílého puntíku nezmýlil. OGC každopádně odpověděl ve 24. minutě, poprvé přitom úřadoval Pléa.

Hosté podnikli brejk, Sacko rychle uvolnil kolmicí rozeběhnutého spoluhráče, ten přeběhl třetinu hřiště a sám před gólmanem Johnssonem v koncovce nezaváhal. Ve 42. minutě dokonce hosté mohli přidat ještě jeden přesný zásah. Znovu u toho byl Pléa, jehož našel jemným obloučkem Seri, nicméně následná hlavička skončila pouze na vzdálenější tyčce Johnssonovy brány.

Dvě minuty po obrátce ovšem Pléa přece skóroval. Opět si ho svým centrem vyhlédl Seri, hostující forvard se zbavil nedobře bránícího Martinse-Pereiry i Kerbrata a Johnssona znovu snadno překonal. V 58. minutě Pléa definitivně zkompletoval hattrick, to když ho vybídl svou přihrávkou Lees Melou, Kerbrat si počínal zase nedůrazně, a následná střela z úhlu skončila v síti.

Guingamp se každopádně nevzdával a sedm minut před koncem zaznamenal kontaktní gól, po standardce si totiž připsal nechtěného vlastence Marlon. Jenže Les Aiglons si přece vzali poslední slovo. Nejprve Lees Melou nacentroval zleva na zadní tyč, a odtud Srarfi zacílil hlavou, a pátou trefu si připsal na své konto v nastavení Pléa, který zamířil přesně mezi nohy Johnssona.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele