14. kolo
27.11.2016 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - SC Bastia 1:1

Hráči Nice nedokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňující se Bastii a se svým soupeřem se rozešli smírně po výsledku 1:1. Domácí výběr se sice udržel na první pozici francouzské nejvyšší soutěže, ovšem před konkurenčním Monakem s PSG už má pouze jednobodový náskok. Pro hosty má nerozhodný výsledek cenu zlata, momentálně jsou v Ligue 1 na šestnácté příčce se třinácti body.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené možnosti, Nice se dostalo velmi brzy do vedení a svůj náskok mohlo ještě v prvním poločase zvýšit. Nicméně hosté srovnali po hodině hry a domácí i přes dvě obrovské možnosti misky vah na svou stranu nakonec nepřevrhli. OGC se dostalo do vedení hned z úvodní větší možnosti v 11. minutě. Po rohovém kopu od Seriho hlavičkoval ve skrumáži Alassane Pléa a zamířil přímo pod horní tyčku.

O šest minut později mohl stejný hráč skórovat podruhé, jenomže tentokráte Pléa po uvolnění na hranici ofsajdu mířil z ostrého úhlu nad. V dalších minutách vyznávalo Nice vyčkávací taktiku a nikam se netlačilo, diváci se pohledným fotbalem příliš bavit nemohl. Domácí byli za svou pasivitu potrestáni v 60. minutě. Po zmatcích v defenzívě Nice se dostal do výborné pozice Cahuzac a zblízka na brankáře Cardinaleho nevyzrál.

Balón se však odrazil na kopačku Enza Crivelliho a ten z první z voleje mířil k pravé tyči, míč i kvůli teči jednoho z bránících hráčů přeci jen zapadal do sítě. Favorit tohoto duelu se mohl vrátit zpět do vedení zhruba dvacet minut před koncem. Po přímém volném kopu z levého křídla hlavičkoval zcela osamocený Sarr do levé tyče, následnou dorážku z tři metrů dokázal brankář Jean-Louis Leca naprosto famózním způsobem vytěsnit jednoruč z brankové čáry zpět do pole.

Pokud tato šance volala po gólu, tak ta z 83. minuty už měla skončit v síti. V naprosto tisíciprocentní možnosti se ocitl autor prvního gólu Pléa a měl před sebou zcela odkrytou svatyni. Jenže poté zvolil lehkovážné zakončení a orazítkoval jen břevno, takováto spálená šance se jen tak nevidí ani na amatérské úrovni. Ve zbývajícím průběhu se domácí už na nic nezmohli a vskutku mohli litovat promarněných příležitostí.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nice vyhrálo poslednich 5 kol doma, přišemž pokaždé měli dle kurzu od tipu těžšího soupeře. Porází i toho nejslabšího ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele