34. kolo
22.04.2017 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SC Bastia 2:0

Poprvé po více jak třech letech se fotbalistům Bordeaux povedlo prolomit negativní bilanci s Bastií a svého protivníka porazili na sedmý pokus. Zajistili si tak důležité body do boje o Evropskou ligu a alespoň dočasně se vyhoupli na čtvrté místo tabulky. Branky začaly padat až po přestávce to když se nejprve prosadil Malcom a pak Younousse Sankharé.

Les Girondins byli před utkáním určitě v daleko lepším rozpoložení, vyhráli dvakrát v řadě a navíc neinkasovali jedinou branku, a tak i proti Korsičanům postupovali do útoku daleko snadněji a hravěji. V 18. minutě si vytvořili první větší šanci utkání, nicméně Malcomův přímý volný kop se neujal, a balón skončil pouze na boční síti.

Bastia se po tomto momentu vlastně usadila na vlastní polovině a čekala, s čím že na něj Bordeaux vyrukuje. Ve 44. minutě se ovšem klidně mohla ujmout vedení. Nangis dobře uvolnil Coulibalyho, nicméně zakončení reprezentanta Mali nebylo úspěšné, neboť obránce Pallois uklidil míč do bezpečí.

I po obrátce byli domácí směrem dopředu aktivnějším celkem a průběžný nerozhodný stav změnil nakonec Malcom. Kamano předal míč Sankharému, ten míč nacentroval na zadní tyčku na brazilského útočníka, jehož střelu mířící na bližší tyčku nedokázal gólman Leca zachytit. A v 69. minutě se prosadil rovněž Sankharé.

Pallois prodloužil míč hlavou na hranici brankového území, kam si Senegalec naběhl v plné rychlosti, a svou hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce. Mizérii Bastie pak potvrdil ještě čtvrthodinu před koncem El Kaoutari, který přišlápl nohu Sankharému, a protože už jednu žlutou kartu měl, druhá pro něj znamenala předčasnou stopku v tomto utkání.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele