29. kolo
11.03.2017 20:00 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - SC Bastia 5:0

Guingamp si nedělal vůbec žádné problémy a pěti "fíky" poslal Bastii zpět do korsického vyhnanství. Pravda, hosté znovu doplatili na nedisciplinovanost. Určitě taky není bez zajímavosti, že o branky se podělila hned pětice hráčů.

Původně se měl mezi třemi bastijskými tyčemi objevit Jean-Louis Leca. Jenže nakonec musel být nahrazen Alexisem Thébauxem, který tedy na tento střet rozhodně nebude vzpomínat v dobrém. Což o to, v prvním poločase to ještě šlo. Vychytal několik dobrých příležitostí a při střele Jimmyho Brianda mu pomohla tyč.

Těžko říci, co přesně se dělo o poločase v domácí kabině. V každém případě ihned po změně stran začali Kombouarého svěřenci naprosto dominovat. Sedmačtyřicátá minuta - Lucas Déaux přihrává na Yannise Salibura, jenž po zemi překonává Tébauxe - 1:0. V 56. minutě už to bylo 0:2 z pohledu SC Bastia.

Salibur centroval do vápna, kde chtěl míč odvrátit do bezpečí Pierre Bengtsson. Jenže jeho hlavička našla akorát Lucase Déauxe, který zblízka bez problémů skóroval - 2:0. Následně Danić, přehnaně zapálený do hry, atakoval protihráče, za což vyfasoval druhou žlutou, a tím pádem musel do šaten už po hodině hry znovu.

Tím vlastně dokonal chmurný večer pro všechny příznivce klubu z ostrova ve Středozemním moři. Za deset minut zahrával zleva Yannis Salibur rohový kop, který propadnul až k Jimmymu Briandovi. A protože stál opět v malém čtverci, byl nebohý Thébaux opět bez šance - 3:0. V ten moment by si asi býval už přál, aby bylo po utkání.

Jenže EA Guingamp měl připravené ještě dva zářezy. V 78. minutě si ve vápně našel Ludovic Blas výtečný Marcalův centr a hlavou zvýšil (opět z malého vápna) na 4:0. Gólovou tečku za utkáním učinil v 86. minutě Alexandre Mendy, když jeho střelu tečoval Lindsay Rose tak, že se musel Thébaux otočit kolem své osy, aby měl alespoň jakous takous naději, že balon zastaví ještě před čárou. Nestalo se - 5:0.

Hráči Bastie byli v posledních deseti utkáních vyloučeni hned devětkrát! To je vlastně vskutku nevídaná bilance. Za týden hrají proti Metám, kde by to chtělo uhrát dobrý výsledek. Jinak by to bylo s udržením mezi francouzskou elitou už hodně nahnuté. Guingamp se nachází na osmé příčce a za týden se utká s Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele