13. kolo
20.11.2016 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - Girondins Bordeaux 1:1

Bordeaux v poslední době jednoduše zapomnělo vyhrávat. Dnes ještě po 90 minutách vedlo v Guingampu 1:0, nakonec se ale musí spokojit pouze s remízou - už pátou za posledních sedm ligových zápasů. A to ještě Bordelais zahodili penaltu. Domácím hrdinou se stal kapitán Jimmy Briand, který vstřelil v nastavení svoji třetí branku v sezoně.

Guingamp tak neprohrál doma pošesté v řadě, i když pokud si dnes někdo zasloužil brát všechny body, byli to určitě hosté. Už v prvním dějství působili lepším a suverénnějším dojmem, i když diváci na Roudourou se příliš mnoha šancí nedočkali. Vlastně ta první přišla až v polovině úvodního dějství, a hned z toho byl vedoucí gól - Valentin Vada narýsoval přímý kop do vápna, mezi dvěma obránci si (zády k bráně!) naskočil Igor Lewczuk a suverénně poslal míč za záda překvapeného Karla-Johana Johnssona.

Po změně stran hosté kontrolovali skóre a iniciativu přenechali soupeři; Guingamp se však přes jejich pozornou obranu nedokázal prosadit. To se změnilo až 20 minut před koncem, kdy se uvolnil Sloan Privat, gólman Jerome Prior však jeho hlavičku vykryl; následná střela Brianda pak mířila pouze do břevna. Hostující kouč Jocelyn Gourvennec, nastupující proti svému bývalému týmu, zvolil dobrou taktiku a málem se mu to vyplatilo - poté, co v závěru zápasu Lucas Déaux zkosil ve vápně Sabalyho, měli hosté možnost z penalty definitivně rozhodnout. Jérémy Ménezovi však střela vůbec nesedla; Johnsson ji vyrazil ke Kamanovi, který našel rychlým pasem opět Méneze, bývalý reprezentant však i tentokrát přestřelil.

Namísto pohodlného dvougólového vedení tak přišel závěrečný tlak domácích a Prior se musel činit. Střely Biranda s Privatem ještě bravurně zlikvidoval, ve třetí minutě nastaveného času však už bordeauxská hradba povolila - stoper Marcal vyzval Déauxe, jehož pas se snesl přesně na Briandovu hlavu, zkušený forvard vyskočil výše než bránící Grégory Sertic a zavěsil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele