20. kolo
14.01.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - SC Bastia 1:0

Fotbalisté Nancy zvládli na jedničku záchranářský souboj s konkurenční Bastiou a díky jediné brance zhruba po hodině hry zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se v tabulce prozatím dostali na dvanáctou pozici se čtyřiadvaceti body, naopak Bastia sále zůstává na samé hranici pádu do druhé ligy. S dvaceti body je až na sedmnáctém místě a to navíc pouze o skóre před osmnáctou pozicí Angers. Hosté k tomu dohrávali sobotní duel v oslabení.

Na těžším terénu se oba celky v úvodu zápasu spíše oťukávaly, do první gólové možnosti se dostala Bastia ve 39. minutě. Na levé straně to skvěle udělal Diallo, který nejprve vybojoval balón a poté ho naservíroval před branku na kopačku Crivelliho. Ten se zjevil sám před Černikem, jenže domácí strážce se vytasil s parádním zákrokem a balón skvěle vytěsnil mimo tři tyče. Po změně stran přidalo Nancy a do vedení se mohlo dostat v 51. minutě.

Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště si za obranu naběhl pozdější hrdina Issiar Dia, dokázal přehodit gólmana Lecu a rozvlnil síť. Jenže gól nakonec nemohl být uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Za další čtyři minuty se dostal do stoprocentní možnosti Coulibaly, jenž si naběhl do pokutového území soupeře na nádhernou kolmici. Poté vypálil nikým nehlídán z osmi metrů, avšak bližší tyčku svým přízemním pokusem těsně minul.

Nancy nakonec zužitkovalo tlak ve svůj prospěch v 59. minutě. Po rychlé akci středem hřiště přenesl Guidileye hru na pravou stranu, když poslal přihrávku přesně na nohu Isy a ten už si věděl rady, z hranice pokutového území zamířil po zemi k levé tyčce kolem hostujícího brankáře. Ve zbývajícím průběhu musela Bastia začít více riskovat a otevírala okénka v defenzívě, její naděje ještě více pohasla v 86. minutě.

Vůbec první kartu hostujícího výběru obdržel Allan Saint-Maximin, nicméně ta měla po zásluze červenou barvu. Saint-Maximin si totiž na půlce naprosto zbytečně vyšlápl na Muratoriho, k zemi ho poslal surovým šlapákem zezadu a předčasně se musel pakovat do sprch. Bastia se v deseti hráčích již k ničemu nedostala. V příštím kole se pokusí doma překvapit druhé Nice, Nancy zavítá na půdu dalšího konkurenta z Caen.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele