28. kolo
26.02.2016 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - SC Bastia 0:2

Fotbalisté Bastie dokázali překvapit třetí celek tabulky z Nice a díky dvěma rychlým trefám krátce po hodině hry zvítězili po výsledku 2:0. Hosté si tak upevnili postavení ve středu tabulky a se sedmatřiceti body jsou na desáté pozici, boj o záchranu se jich v tuto chvíli netýká. Naopak domácí výběr promarnil možnost přiblížit se druhému Monaku, navíc za ním je to hodně našlapané a po zbývajících duelech 28. kola se může hodně propadnout.

Nice vstoupilo do páteční předehrávky aktivněji a krátce po odehrané čtvrthodině se mohlo dostat do vedení. Po akci na pravé straně a následné zpětné přihrávce s dostal do zakončení Pied, ale z voleje z dvanácti metrů mířil z dobré pozice příliš vysoko. Bastia se ozvala po půl hodině hry, kdy se poprvé ukázala ústřední postava tohoto utkání Floyd Ayité. Ten po krásné zasekávačce kroutil míč pod horní tyčku, ale o pár decimetrů ji nakonec minul.

Až do konce úvodního dějství ani po změně stran se delší dobu nic nedělo a vypadalo to spíše na bezbrankovou remízu. Nicméně jeden z rozhodujících momentů byl k vidění v 58. minutě. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny převzal balón již zmiňovaný Ayité a na levé straně byl ve vyložené brankové příležitosti zastaven Paulem Bayssem. Rozhodčí Gautier neváhal ani sekundu a okamžitě domácího stopera vyloučil po přímé červené kartě.

Z následného přímého volného kopu se navíc dostala Bastia do vedení. K němu se postavil Sadio Diallo a z dvaceti metrů zakroutil balón ukázkově přímo do levého horního rohu, brankář Cardinale se proletěl vzduchem naprázdno. O čtyři minuty později pojistil vedení hostů aktivní Ayité. Ten se dostal k odraženému balónu uvnitř pokutového území a ze čtrnácti metrů ho napálil po zemi k levé tyčce, Cardinale neměl nárok ani v tomto případě.

Nice mohlo oživit svou naději na bodový zisk zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy se v oslabení dostal do samostatného úniku Germain. Jenže v tváří tvář na gólmana Lecu nevyzrál, ten fantastickým zákrokem nohou odvrátil míč na rohový kop. Ve druhé nastavené minutě mohl přidat třetí gól do sítě domácího týmu střídající Fofana, ale po rychlé akci na jeden dotek nakonec zakončoval mimo tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PROČ muselo Nice prohrát se soupeřem s nejnižším kurtem od poslední prohry doma? Kdo tento bordel režíruje???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele