11. kolo
24.10.2015 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - SC Bastia 2:0

Montpellieru se letos zatím vůbec nedaří, a výkon, který Les Pailladins předvedli doma v záchranářském duelu s Bastií, také asi nikoho nenadchnul. V této fázi jsou ale důležité především body, a ty nakonec domácí dokázali urvat všechny tři. Skóre otevřel po hodině hry ex-bastijský Ryad Boudebouz, na konečných 2:0 pečetil v samém závěru Casimir Ninga..

Korsičané dosud venku nezískali ani bod, dnes to ale vypadalo, že by se přeci jen mohlo zadařit. V úvodu byli jasně lepším týmem a už po pěti minutách mohl Floyd Ayité otevírat skóre; jeho hlavička po Palmieriho rohu však byla nepřesná. Tožský útočník se poslední dobou potýká s nevalnou formou a bylo znát, že mu chybí potřebné střelecké sebevědomí; jinak by byl nejspíš skóroval, ať už v úvodní šanci, nebo následně ve 13. minutě, kdy před zívající bránou trestuhodně pálil mimo.

Teprve po čtvrthodině hry se Montpellier jakž takž dostal do hry. Klíčem bylo zklidnění obranné čtveřice, která v úvodu často podléhala pressujícím hostům; poté, co zadáci Les Pailladins začali lépe kontrolovat míč, hrál celý tým najednou mnohem lépe. Na útočné fázi to nicméně příliš vidět nebylo; jedinou domácí gólovku první půle zaznamenal ve 41. minutě Jean Deza, jehož akrobaticky vychytal gólman Jean-Louis Léca.

Kouč Rolland Courbis se proto rozhodl pro poločasovou změnu a vyslal na hřiště Ningu; útočník z Čadu měl oproti Dezovi nabídnout více fyzické síly ve vápně. Zpočátku však byl efekt nulový. Naopak agilní Ayité zahodil vypracoval další stoprocentní šanci hostů, když se dokázal probít přes bránící Hiltona s Congrém a nabídl míč Axelu Ngandovi; ten jej však netrefil ideálně a výsledkem byla rána nad břevno. Neuspěl ani sám nešťastník Ayité, jehož pokus z 54. minuty zblokoval Jérome Roussillon.

Vedoucí branka HSC tak přišla jako blesk z čistého nebe: Roussillon načechral pas z levého křídla, který sice hostující obrana dokázala odvrátit, avšak pouze k veteránovi Souleymane Camarovi. Senegalský útočník následně posunul míč na Boudebouze, který jej bez problémů uklidil k tyči Lécovy brány. Od té doby už bylo jasné, že si povzbuzení domácí body vzít nenechají. Na 2:0 mohli zvyšovat Jonas Martin s Camarou, nakonec se to povedlo ale až střídajícímu Ningovi nádherným akrobatickým volejem.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

s velkým bojem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele