29. kolo
05.03.2016 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - GFCO Ajaccio 1:1

Cheick Diabaté si sice na konto připsal sedmou přesnou trefu v sezoně, nicméně zraněními decimované Bordeaux soupeře z Ajaccia stejně nepřehrálo. Oba celky tedy zůstávají v dolní polovině tabulky.

Gazélec Ajaccio musí bojovat, pokud chce zachránit Ligue 1 i pro příští sezonu. Devět kol před koncem rozhodně nic není ztraceno, protože na první nesestupovou pozici ztrácí jen tři body. Hrálo se dosti opatrně, takže na první šanci si museli diváci počkat. Na svědomí ji měl Cheick Diabaté, jeho hlavičku uklízel z brankové čáry Alexandre Coeff.

Sedm minut před pauzou se ale domácí dočkali. Právě malijského forvarda fauloval ve vápně Alassane Touré. A ač se říká, že sám postižený by penaltu zahrávat neměl, Diabaté proměnil. Byť, pravda, trochu se štěstím, protože brankář Clément Maury vystihnul směr. Balon ale do jeho svatyně doputoval a to bylo pro Bordeaux hlavní - 1:0.

Při všech těch absencích se do hry v dresu Les Girondins dostal i dvacetiletý uruguayský útočník Mauro Arambarri a v 79. minutě měl opravdu vynikající příležitost, jenž nedostatek zkušeností holt sehrát důležitou úlohu. Takže se stalo, že hosté z Korsiky v samotném závěru, konkrétně v 89. minutě, zásluhou Mohameda Larbiho vyrovnali.

Tuniský záložník si naběhnul na Coeffův centr z pravé strany a i s pomocí drobné teče vyrovnal na končených 1:1. Bordeaux tedy bude muset doufat v lepší výsledek i výkon v utkáních proti Toulouse a Bastii, kdežto Ajaccio bude teď v březnu nahánět body proti čtvrtému Caen, respektive OGC Nice, které setrvává dokonce ještě o příčku výše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
hradec

GB 4:0 GFCO Ajaccio

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele