35. kolo
24.04.2016 17:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - SC Bastia 3:2

Vypjaté korsické derby nakonec ovládl domácí Gazélec Ajaccio, který tak porazil Bastii i podruhé v sezoně. Po výhře 3:2 se svěřenci Thierryho Laureye po delší době vyvlékli ze sestupového pásma, kam naopak spadla Remeš. Hosté, kteří už reálně nemají o co hrát, padli potřetí za sebou..

Domácí měli před utkáním obrovskou motivaci, což bylo vidět ještě před samotným výkopem - hráči Gazélecu totiž vyběhli v retro dresech ze sezony 1980/81, kdy jim akutně hrozil pád do třetí ligy, po dvou výhrách ze závěrečných čtyř kol se ale na poslední chvíli zachránili. V podobný scénář pak doufají i letos, a dnešní triumf byl důležitým prvním krokem. Pro GFCA šlo o teprve druhou výhru za posledních šestnáct zápasů.

Lepší úvod však měli hosté, kteří šli v deváté minutě do vedení - a to ještě předtím Yannick Cahuzac zahodil první velkou šanci. Skóre otevřel Axel Ngando, který srazil do sítě tečovaný centr Francoise Kamana. Pro fanoušky to bylo slušné deja-vu; v podzimním duelu totiž Bastia (doma na Furiani) také brzy vedla, nakonec ale prohrála 1:2. Rozhodující trefu tehdy vstřelil Khalid Boutaïb, který dnes šťastně vyrovnával na 1:1.

Osm minut před změnou stran už domácí vedli. Mohamed Larbi narýsoval pas na Grégory Pujola a zasloužilý veterán nekompromisním volejem otočil skóre. Byla to jeho už 75. trefa v jeho dlouhé a bohaté prvoligové kariéře.

Gazélec ještě nikdy v sezoně nevyhrál poté, co před vlastními fanoušky prohrával. Povedlo se to až dnes. Po hodině hry si Cahuzac vyšlápl ve vlastním vápně na Boutaïba a sudí Sébastien Moreira nařídil penaltu; k té se postavil nejlepší hráč GFCA Larbi a suverénně poslal gólmana Jeana-Louise Léku na špatnou stranu.

Závěrečné drama ještě způsobilo nedorozumění v domácí obraně; Kader Mangane a brankář Clément Maury si tak dlouho dávali přednost, až se míče zmocnil Brandao a posunul jej Cahuzacovi, jemuž stačilo pohodlně doklepávat do prázdné. Gazélec ale nakonec těsné vedení udržel a fanoušci na Ange Casanova tak mohou i nadále doufat v zázrak.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele