22. kolo
23.01.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - SC Bastia 1:0

Nesmírně důležité tři body vyválčili fotbalisté Guingampu, když v záchranářském souboji porazili přímého konkruenta z Bastie nejtěsnějším skóre 1:0. Ještě po uplynutí základní hrací doby se přitom na Roudourou hrálo bez branek; v nastavení se však k penaltě postavil Thibaut Giresse a rozhodl. Hosté opět ukázali svoji bojovnou náturu, tentokrát to ale trochu přehnali a dohrávali o devíti..

Z prvního dějství prakticky ani není co reportovat - nedělo se totiž prakticky nic. Vzhledem k tomu, že si ani jeden z týmů nemohl dovolit prohrát, čekala fanoušky koncentrovaná, opatrná nuda, fyzický boj o střed hřiště a nulová akce v obou vápnech. Až teprve o přestávce se domácí kouč Jocelyn Gourvennec pochlapil a vyslal na hřiště čerstvého Giresseho, který nahradil Moustaphu Dialla.

Změna byla patrná prakticky okamžitě - Giresse se uvedl dalekonosnou střelou, která překonala gólmana Jeana-Louise Lécu a odrazila se od břevna. Následně zkušený záložník chytrým pasem vyslal do stoprocentní šance Jimmyho Brianda, ten však nikým nehlídán z malého vápna hlavičkoval nad.

Plány Bastie dostaly velkou ránu v 67. minutě, kdy si Floyd Ayité vysloužil červenou kartu za brutální faul na Giresseho. To přesvědčilo Korsičany stáhnout se ještě hlouběji do defenzivy a bránit alespoň bod; tato taktika dlouho fungovala a zdálo se, že utkání skončí bez branek. Pro Guingamp by to znamenalo třetí remízu v řadě. Jenže v nastavení se odehrálo ještě finální drama: Julian Palmieri si ve vápně vyšlápl na Brianda a sudí Mikaël Lesage nařídil penaltu.

To se nelíbilo známému 'ostrému hochovi' Yannicku Cahuzacovi, který se rozhodl vyříkat si svoje názory s Lesagem ručně a byl promptně poslán pod sprchy. Veterán Giresse si následně postavil míč na bílý puntík a poslal Lécu špatným směrem - 1:0. Šlo o jeho první branku v probíhající sezoně. Bretaňští tak vyhráli po sedmi zápasech, opustili sestupovou zónu a vyšplhali se na šestnácté místo, jediný bod za svého dnešního soupeře.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele